Президентът на професионалната футбола лига във Франция, Натали Боа де

...
Президентът на професионалната футбола лига във Франция, Натали Боа де
Коментари Харесай

Френската лига се оплаква от шефа на Ла Лига пред УЕФА

Президентът на професионалната футбола лига във Франция, Натали Боа де ла Тур, изпрати писмо до УЕФА, в което се оплаква от намесата на шефа на Ла Лига Хавиер Тебас, който сезира европейската футболна централа, която би трябвало да се произнесе по отношение на финансовия баланс на Пари Сен Жермен и дали клубът съблюдава разпоредбите за финансов феърплей.

„ Тези изказвания съставляват интервенция във действието на френската лига и професионалния футбол в страната. Това цели да се навреди на имиджа на Пари Сен Жермен и индиректно на останалата част от френската лига “, разяснява Боа де ла Тур пред „ L’Equipe “.

Боа де ла Тур е изпратил публично писмо до шефа на УЕФА Александър Чеферин по отношение на обстановката с Пари Сен Жермен.

Към митинга на Боа де ла Тур се причисли и Френската футболна федерация, която изиска шефът на Ла Лига Хавиер Тебас да спре с офанзивите против Пари Сен Жермен и бе намекнато, че той може да бъде даден на съд.

Президентът на Френската лига изиска УЕФА да изиска от Тебас "да употребява равнището на заслужен език ", без да навреди на имиджа на футбола.

Критиките на Хавиер Тебас към Пари Сен Жермен се усилиха фрапантно, откакто френският клуб задейства освобождаващата уговорка в контракта на Неймар и заплати 222 милиона евро на Барселона за бразилеца.

От УЕФА към този момент започнаха следствие против Пари Сен Жермен по отношение на това дали клубът е безупречен финансово и дали съблюдава финансовия феърплей. Предполага се, че УЕФА ще наложи финансова санкция на парижани.

Хавиер Тебас разгласи, че чака решението на УЕФА и е подготвен да сезира Европейския съюз и Европейската комисия, в случай че Пари Сен Жермен не бъде осъден по отношение на законите на централата.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР