Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Откритото

...
Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Откритото
Коментари Харесай

Джазмин Паолини преодоля Елена Рибакина на Ролан Гарос

Италианката Джазмин Паолини продължава впечатляващата си победна серия на Откритото състезание на Франция по тенис, като се наложи над фаворитката Елена Рибакина с 6:2, 4:6, 6:4 за 2 часа и 5 минути игра на централния корт.

Това ще бъде първи полуфинал за Паолини на шампионат от Големия шлем, като със извоюваните досега 350 точки за ранглистата на WTA от новата седмица тя ще попадне за първи път в Топ 10 при дамите.
28-годишната Паолини, която сега играе най-хубавия тенис в кариерата си, стартира мача с пробив, а по-късно го затвърди за 2:0. Италианката направи още един пробив за 5:2, а по-късно се възползва от втория си сетбол, с цел да завоюва първата част.

Във втория сет Паолини още веднъж бе водеща на корта, като направи пробив за 4:3, а по-късно на своя сервис поведе с 40:15 и бе покрай края на мача. Последва активизиране на Рибакина, която върна пробива, взе подаването си, а по-късно още веднъж проби подаването на Паолини, с цел да изравни резултата с 6:4.

Третата част стартира с четири следващи пробива за 2:2. След това двете завоюваха по два свои сервиса до 4:4. В този миг Паолини съумя да вземе сервиса на състезателката от Казахстан, а по-късно затвори и целия мач при първия си мачбол за 6:4.

Рибакина имаше съществено преимущество при асовете - 10 на 1, само че Паолини завоюва два пъти повече точки на втори сервис. Италианката бе по-стабилна при ретурите и направи два пъти по-малко непредизвикани неточности - 22 против 48.



" Казах си, че би трябвало да се боря, да блъскам всяка топка и се получи, завоювах. Това, което се случи във втория сет, може да стане в тениса. Но не мислех доста за това, пробвах се да съм положителна. Благодаря доста на публиката ", сподели усмихната Паолини след триумфа.

Джазмин Паолини първата полуфиналистка от долната част на схемата на " Ролан Гарос ", като чака спечелилия от дуела сред Арина Сабаленка от Беларус и съветската тийнейджърка Мира Андреева.



Намерете Българска национална телевизия в обществените мрежи:,,,

Гледайте НА ЖИВО спорт гратис на:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР