Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза одобри предложения състав

...
Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза одобри предложения състав
Коментари Харесай

Президентът на Португалия одобри правителството на малцинството на Луиш Монтенегро

Президентът на Португалия Марсело Ребело де Соуза утвърди оферти състав на държавното управление на малцинството на оферти за министър председател Луиш Монтенегро, водач на Социалдемократическата партия, съществена мощ в Демократичния съюз, спечелил изборите.

За министър на финансите е определен икономистът Жоаким Миранда Сарменто, а на външните работи – евродепутатът Пауло Ранджеп. Нуно Мело ще оглави защитата. В кабинета влизат 17 души.

Заради държавното управление на малцинството, Монтенегро ще би трябвало да разчита на поддръжката на други партии в Народното събрание за всеки импортиран законопроект.

Той към този момент изключи всевъзможни сделки с популистите от крайнодясната партия " ШЕГА ", които се класираха трети на изборите.

Премиерът и държавното управление би трябвало да встъпят в служба и да положат клетва на 2 април.

След това Монтенегро ще показа програмата на кабинета в Народното събрание, където другите партии могат да внесат избор на съмнение. Ако този ход се окаже сполучлив, различен партиен водач ще бъде претрупан със задачата за опита да сформира държавно управление.

В стопански и финансов проект новото държавно управление ще може да извлече изгоди от удобна обстановка – ниско равнище на безработицата, напредък над междинното за еврозоната и бюджетен остатък от 1.2 % от Брутният вътрешен продукт.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР