Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз

...
Президентът на Полша Анджей Дуда сравни членството в Европейския съюз
Коментари Харесай

Полският президент сравни членството в ЕС с окупация

Президентът на Полша Анджей Дуда съпостави участието в Европейския съюз с предходната окупация на страната му от Русия, Австрия и Прусия, осведоми " Франс прес ", представена от БГНЕС.

Дуда съобщи, че през днешния ден, като и през 123-те години сред 1795 и 1918, когато поляците са били под окупация.

" В далечни столици решаваха вместо нас...вземаха парите, които печелим с труда си и в действителност ние работим поради други. Днес Полша е суверенна и самостоятелна и имам вяра, че ще живеем все по-добре. Говорете за това с децата си ", съобщи Анджей Дуда в изказване по случай 100 години от възобновяване на националния суверенитет след Първата международна война.

Полша се причисли към Европейски Съюз приз 2004 година и е най-големият правоприемник на европейски средства от Брюксел, на стойност към 10 милиарда евро.

Дуда е непосредствен съдружник на ръководещата дясна партия „ Право и правдивост ", която пристигна на власт през 2015 година Оттогава връзките сред Варшава и Европейски Съюз се утежниха, главно поради спорната правосъдна промяна, която сложи съдилищата под контрола на държавното управление. През декември м. година Брюксел стартира невиждана наказателна процедура против Варшава. Това може да докара до отнемане на Полша от право на глас в общността.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР