Президентът на Молдова Мая Санду коментира решението на приднестровските депутати

...
Президентът на Молдова Мая Санду коментира решението на приднестровските депутати
Коментари Харесай

Молдовският президент Мая Санду: Приднестровието иска парите на Кремъл

Президентът на Молдова Мая Санду разяснява решението на приднестровските депутати и техния апел към Русия за дипломатическа отбрана, като съобщи, че с дейностите си Тираспол се надява да получи финансиране от Кремъл, съобщи базирината в Киев новинарска организация Укринформ, цитирина от Българска телеграфна агенция.

" Тираспол (столицата на непризната Приднестровска република) желае пари, виждам, че те се обърнаха към Москва и към интернационалните структури и организации. В същото време съветската агитация популяризира тази измислена история (за възможното анексиране на Приднестровието) ", сподели Санду.

Според президента в Кишинев Москва прави това, с цел да сплаши молдовските жители с оглед изборите, които се чака да бъдат създадени в Молдова по-късно тази година.

" Кремъл желае да бъдем уплашени, да бъдем слаби, да ни ръководят корумпирани хора и да се договаряме с подкупни политици, както е било в продължение на години. Не можем да им позволим да създадат това. Трябва да запазим мира. Нашият мир зависи от единството ни и от способността ни да не бъдем излъгани ", съобщи Санду.

" Днес Русия не може да направи нищо в Приднестровието, даже и да желае ", съобщи молдовският водач. " За да направи нещо, Москва би трябвало да смени държавното управление в Кишинев ", сподели още президентът.

 

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР