Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви на митинг

...
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор обяви на митинг
Коментари Харесай

В Мексико държавата спести 500 милиарда песос

Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор разгласи на протест в щата Пуебла, че с помощта на спестовността на държавното управление и битката против корупцията за първите девет месеца на ръководството му са спестени 500 милиарда песос.

Той уточни, представен от организация EFE, че тези спестени пари значат, че няма потребност да се покачват и да се измислят нови налози, нито да се взимат нови заеми. И че всичко това става макар офанзивите на опозицията и забележките на експерти, че стопанската система не се развива добре.
Президентът употребява опцията да подчертае, че дългът, завещан от ръководството на Енрике Пеня Нието, е толкоз огромен, че тази година Мексико би трябвало да заплати 650 милиарда песос единствено като рента. А това е бюджетът на щата Пуебла за шест години.

" Не можем повече да усилваме дълга " - съобщи Лопес Обрадор. И изясни, че със спестените средства ще се финансират разнообразни обществени стратегии, като помощи за остарели хора и за хора с увреждания, стипендии за студенти. Пред своите последователи той уточни и че държавното управление следва твърда политика на икономии, като да вземем за пример неговата заплата е понижена повече от на половина и в този момент получава 108 хиляди песос. Подчерта, че е признат закон, съгласно който никой от обществената администрация не може да получава по-голяма заплата от неговата. Допълни, че първокласният президентски аероплан се продава, че някогашните президенти не получават към този момент пенсии от по пет милиона песос, че управниците на висок пост няма да имат висока здравна осигуровка.

Борбата против корупцията и против привилегиите на политическата класа бяха едни от главните обещания на Лопес Обрадор по време на кандидат-президентската акция през 2018 година Въпреки това той не предприе законови дейности против своите прародители, да вземем за пример Енрике Пеня Нието, подложен на критика по разнообразни аргументи, една от които е обвързвана с придобиването на по този начин наречения " Бял дом ".
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР