Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино заяви, че

...
Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино заяви, че
Коментари Харесай

Джани Инфантино е уверен, че ще бъде преизбран за президент на ФИФА

Президентът на Международната футболна федерация (ФИФА) Джани Инфантино съобщи, че е убеден в успеха си в идните избори за началник на организацията.

На 31 март той разгласи, че ще издигне своята кандидатура, а на 23 юни ФИФА заяви, че конгресът, на който ще се проведат изборите, ще се състои на 16 март 2023 година в Кигали (Руанда).

" Уверен съм в успеха, тъй като получавам поддръжка от целия свят. Футболът е екипен спорт, рекламата на ФИФА също е екипна работа. За да извършите това, би трябвало да имате поддръжка по целия свят ", сподели Инфантино на конференция след съвещание на Съвета на ФИФА в Оукланд. поддръжка по целия свят.

Италианецът беше определен на поста на ексклузивен конгрес през февруари 2016 година и размени Сеп Блатер. През юни 2019-а. Инфантино беше избран отново за президент на конгреса на ФИФА в Париж.

" Преди шест години бях определен да направя промени, да прочистя организацията. Министерството на правораздаването на Съединени американски щати върна повече от 200 милиона $ на ФИФА, свързани с корупция в предишното, което съгласно мен е неповторим феномен. Ние, несъмнено, влагаме тези пари във футбола. Това демонстрира доверието на управляващите в новата ФИФА ", добави той.

" Страните и асоциациите по света виждат изгодите от преразпределението на приходите във футбола. Ето за какво усещам доста мощна поддръжка от целия свят. Възнамерявам да продължа да работя за положителното на футбола ", приключи Инфантино.

Промените в метода на работа на трансферния пазар в международния футбол ще стартират с заплащания към организации, които развиват играчи, и по-късно ще обиден прозрачността на заплащанията сред клубовете, изясни той.

" Бяха утвърдени разпоредбите на Информационния център на ФИФА. Решихме да го създадем преди няколко години като част от промяната на системата на трансферния пазар. Всички заплащания, свързани с прехвърляния, ще минават през центъра. Ще стартираме с обезщетения на клубовете, които се занимават с образованието на играчите от най-ранна възраст. Има такива клубове по целия свят и те правят извънредно значима работа ", разяснява Инфантино.

Новите разпореждания ще влязат в действие на 16 ноември 2022 година. Според ФИФА, подготвителните клубове от целия свят ще получават към 400 милиона $ на сезон, което е пет пъти повече от сега.

" Сега това се случва, тъй като такива клубове са дребни, от време на време аматьорски, и нямат запас да желаят пари. Решихме да създадем системата автоматизирана - всеки трансфер на професионален състезател, който включва отплата за образование и солидарни заплащания, ще бъде автоматизирано изпращан до клубовете, употребявайки осведомителния център на ФИФА. Това ще промени живота на дребните клубове ", продължи той.

" Тези правила изпращат явен сигнал за промяна на интернационалните прехвърляния. ФИФА се ангажира да пази целостта на играта и да подсигурява, че футболната пирамида работи безпрепятствено в дух на взаимност и бистрота.

Футболът би трябвало да сътвори трансферна система, която се основава на отчетност, на поддръжката за заслужено преразпределение на приходите на всички равнища на играта ", сподели президентът на ФИФА.
 Джани Инфантино с благодарствено писмо до БФС: Скъпи Борислав, благодаря за доверието и поддръжката
Джани Инфантино с благодарствено писмо до БФС: Скъпи Борислав, благодаря за доверието и поддръжката

" Нямам самообладание скоро да се срещнем още веднъж "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР