В 12-ата минута зрителите видяха и първия точен удар в

...
В 12-ата минута зрителите видяха и първия точен удар в
Коментари Харесай

Ботев Пловдив и ЦСКА 1948 пак не си вкараха в мач с отменен гол и тежка контузия


В 12-ата минута феновете видяха и първия прецизен удар в мача и той бе към вратата на Ботев. Изстрелът на Сердюк обаче не затрудни Ханкич. В ответната офанзива Дилан Мертенс сложи на тестване стража на гостите, само че и той се оправи. Постепенно " канарчетата " взеха самодейността и в средата на първата част Константинос Балоянис и Николай Минков не съумяха да намерят свои съотборници в наказателното поле на гостите след хубави пробиви по двата фланга. В 32-ата минута Емануел Уме получи превъзходен пас в наказателното поле, напредна, само че шутира около вратата. 120 секунди по-късно пред Кристиан Нвачукву се откри още по-добър късмет и единствено рикошетът в крайници на Теодор Иванов попречи на 18-годишния нигериец да открие резултата. 

Гостите пропуснаха да поведат в добавеното време на първата част. Шут на Ради Кирилов от наказателното поле бе блокиран от Николай Минков, само че капитанът на ЦСКА 1948 опита втори удар, като този път бе отчаян от вратаря Ханкич.   

Второто полувреме стартира с по-активна игра на домакините, чиито офанзиви обаче не успяваха да завършат с рискови удари. Точно след час игра Талис опитва да изненада от фал Ханкич, който обаче внимаваше и боксира. В 63-ата минута Йонас Там засече с глава топката след центриране от ъглов удар, само че не уцели вратата на " алените ". Минута по-късно Николай Минков шутира към долния десен ъгъл на вратата. Вратарят Петър Маринов плонжира и закачи топката с върха на пръстите си, само че реферът Георги Гинчев отсъди навън и ядоса скамейката на " канарчетата ".

Ботев Пд имаше нов късмет за гол в 74-ата минута, когато Укаки центрира ниско отдясно в наказателното поле, където Мартин Секулич бе притиснат майсторски от Теодор Инванов и не съумя да стреля. Минута по-късно удар на Дилан Мертенс бе избавен от Петър Маринов, а секунди по-късно Джеймс Ето'о стреля неопределено.

Пет минути преди края на постоянното време Балоянис центрира от ъглов удар вляво от вратата на гостите. В наказателното поле Ивайло Видев стреля с глава, след което топката рикошира в десния непряк дирек. Тя стигна до Дилан Мертенс, който отблизо разстояние не пропусна при добавката и вкара. След преразглеждане с ВАР обаче, попадението не бе зачетено поради засада на Мертенс. 

 
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР