Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе закри

...
Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе закри
Коментари Харесай

ОБЗОР: Президентът на ФИГ закри Световното в София

Президентът на Международната федерация по гимнастика (ФИГ) Моринари Ватанабе закри публично 39-о Световно състезание по художествена гимнастика в " Арена Армеец " в София.

В последния ден на конкуренцията България завоюва златен орден, откакто ансамбълът взе купата на финала на три ленти и две топки.

Българският тим, който включваше само дебютантки, се подреди на второ място в класирането по медали с шест оценки - две златни, три сребърни и един бронзов. България завоюва и две квоти за олимпийските игри в Париж 2024.

На първо място по медали е Италия с осем (пет златни, един сребърен и два бронзови) медала, а на трето Германия с четири (един златен, два сребърни и един бронзов).

17-годишната Стилияна Николова направи извънреден дебют при дамите, взе бронз в многобоя, олимпийска квота и три сребърни оценки на финалите на обръч, на бухалки и на лента.

Ансамбълът в състав Женина Трашлиева, Рейчъл Стоянов, София Иванова, Маргарита Василева, Камелия Петрова и Радина Томова победи с безспорната международна купа в многобоя, завоюва олимпийска квота и злато на финала на три ленти и две топки. Момичетата упражняват дружно едвам от към четири месеца.

Световното състезание в София приключи с хубав галаспектакъл, който включваше осъществявания по фолклорни претекстове, каквато беше и цялостната тематика на шампионата - хубостта на българската шевица и нейното значение като знак. Българският тим (ансамбъл и Стилияна Николова) също показа осъществяване на фона на " Лале ли си, зюмбюл ли си " със специфичен аранжимент.

Шампионатът беше публично закрит от президента на ФИГ Моринари Ватанабе и от президента на испанската федерация по гимнастика Хесус Карбайо Мартинес, което е самобитно предаване на щафетата от София към Валенсия. Испанският град ще бъде хазаин на юбилейното 40-о Световно състезание по художествена гимнастика през идната година.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР