Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призна,

...
Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призна,
Коментари Харесай

Шефът на ФИА: От Ферари са свободни да напуснат

Президентът на Международната федерация по автомобилизъм (ФИА) Жан Тод призна, че в случай че Ферари фактически реши да напусне Формула 1, то той няма никакъв метод да се опълчи.

Договорът сред шампионата и „ скудерията” изтича през 2020 година, а това, което би предизвикало разлъка са евентуалните промени в регулациите за 2021 година. По време на моторното шоу в Женева президентът на Ферари Серджо Маркионе за следващ път удостовери опасността си за овакантяване, която е резултат от недоволството на компанията от посоката, в която притежателите от „ Либърти Медия” посочиха.

Дори Мерцедес се намеси: Стига с провокациите към Ферари

Маркионе даже разгласи подготвеност отборът да стартира да се състезава в Америка. „ Защо не? Имаме сходна традиция и мислим по въпроса”, сподели той.

„ Скудерията” е гневен съперник освен на новите условия към моторите, само че също по този начин не са съгласни и с налагането на ограничавания в бюджета.

Екълстоун: Ферари в действителност може да реализира опасността си

„ Във времената на Енцо Ферари те бяха единственият отбор, който произвеждаше и шаси, и мотор. Тогава имаха потребност от защита. Сега времената са други”, разяснява Жан Тод.

„ Ако Ферари напусне, това ще си бъде техен избор. Те са свободни да вършат каквото преценяват.”

„ Разбира се, уповавам се да не се стига до такава степен, само че не можем да отпишем и тази вероятност”, разяснява Тод.
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР