Президентът на Косово Вьоса Османи заяви днес в Скопие, че

...
Президентът на Косово Вьоса Османи заяви днес в Скопие, че
Коментари Харесай

Османи: Сърбия грубо наруши Охридското споразумение

Президентът на Косово Вьоса Османи съобщи през днешния ден в Скопие, че Сърбия жестоко е нарушила Охридското съглашение, защото е гласувала срещу участието на Косово в тази организация в Съвета на Европа, само че също и като се е намесила в изборите в северно Косово, и изрази вяра, че съдружниците и приятелите на Косово ще положат старания да окажат напън върху Белград, с цел да съблюдава контрактуваните отговорности, оповестява.

Османи сподели още, че медиаторите на Европейския съюз би трябвало да се погрижат това, което " Сърбия се съгласи да направи, да бъде изпълнено ".

Тя уточни и какво може да се чака от срещата сред Косово и Сърбия на 2 май.

" Както знаем, член 4 от съглашението планува, че Сърбия няма да се опълчи на участието на Косово в която и да е интернационална организация. Тяхното държание в понеделник в Съвета на Европа, както и лобирането им против гласуването за Косово, се оказаха жестоко нарушаване на съглашение. Разбира се, тяхната противозаконна интервенция в изборите в Косово също е нарушаване на член 2 от това съглашение, тъй че това повече или по-малко демонстрира каква прогноза можем да имаме за държанието на Сърбия. Но в действителност се надявам, че нашите другари и съдружниците ще окажат напън върху Сърбия да извърши отговорностите, които са взети от този развой “, акцентира Османи.

Османи добави, че на срещата на 2 май Косово ще бъде градивно и намерено, „ защитавайки суверенитета на Косово, само че също по този начин допринасяйки за решения, отдадени на дълготрайния мир и непоклатимост “.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР