Президентът на Косово Хашим Тачи се надява тази година да

...
Президентът на Косово Хашим Тачи се надява тази година да
Коментари Харесай

Хашим Тачи се надява на споразумение със Сърбия още тази година

Президентът на Косово Хашим Тачи се надява тази година да бъде реализирано съглашение за нормализиране на връзките със Сърбия макар усилването на напрежението в последно време, съобщи Ройтерс.

По думите на Тачи плануваната на 1 юли среща в Париж на водачите от Западните Балкани може да се окаже повратна точка.

Косовският президент призна, че напъните за нормализиране на връзките в този момент са в рецесия, само че по думите му въпреки всичко има опция за реализиране на дефинитивно съглашение със Сърбия.

"Смятам, че такова съглашение може да бъде реализирано тази година ", сподели Тачи, който приказва на форума ГЛОБСЕК в Братислава.

На същата демонстрация президентът на Сърбия Александър Вучич съобщи, че е по-голям черноглед, само че добави, че двете страни би трябвало да продължат да търсят компромис. Вучич акцентира, че се стреми да резервира мира в региона.

"Аз съм доста скептичен (за вероятно споразумение) ", сподели той. "Трябва да намерим решение. Щом политическата обстановка през днешния ден е толкоз неприятна, това значи, че други хора ще би трябвало да го създадат в бъдеще. Трябва да намерим решение, това би трябвало да е решение, при което и двете страни да създадат отстъпки ", добави Вучич.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР