Президентът на конференцията на ОПЕК, министър на енергетиката и промишлеността

...
Президентът на конференцията на ОПЕК, министър на енергетиката и промишлеността
Коментари Харесай

ОПЕК призовава САЩ да не обвинява организацията за проблемите в петролния сектор


Президентът на конференцията на ОПЕК, министър на енергетиката и индустрията на Обединените арабски емирства (ОАЕ) Сухейл ал-Мазруи отговори на рецензията на Доналд Тръмп и прикани президента на Съединени американски щати да не упреква организацията за всички проблеми, свързани с нефтодобивния бранш. Това декларира ал-Мазруи в изявление за организация Ройтерс.

„ Не би трябвало да се упреква единствено ОПЕК за всички проблеми, които има в петролния бранш. Ние реагирахме с ограничения, признати на съвещанието през юни “, споделя Сухейл ал-Мазруи. На срещата във Виена на 22 юни страните от ОПЕК съгласуваха растеж на добива на нефт в границите на съглашението от ОПЕК +, включващ 24 страни с 1 млн. барела дневно. Той добави също по този начин, че страните, участващи в организацията разполагат с задоволително количество недопечен нефт за решение на непредвидими световни спирания при доставките.

Като съществена цел на организацията, президентът на конференцията на ОПЕК дефинира салдото сред търсенето и предложенията на пазара на нефт, а не цената. Той оповестява също по този начин, че организацията не възнамерява изключително съвещание по-рано от декември, когато е планувана среща на представителите на страните-членки на ОПЕК.

Президентът на Съединени американски щати Доналд Тръмп в сряда в своя Twitter разяснява, че ОПЕК не прави задоволително за намаляване на цените на бензина. Той счита, че организацията би трябвало да усили производството с два милиона барела дневно, вследствие на което цените на петрола, а надлежно и на бензина да паднат.
Източник: 3e-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР