Президентът на Кения Уилям Руто подписа законопроект, с който правителството

...
Президентът на Кения Уилям Руто подписа законопроект, с който правителството
Коментари Харесай

Кения събира средства за изграждане на евтини жилища с месечен данък

Президентът на Кения Уилям Руто подписа законопроект, с който държавното управление да продължи да събира жилищен налог в размер на 1.5% от месечната заплата на всеки служащ, оповестиха от BBC.

Целта е да се съберат спомагателни средства за построяването на жилища за по-бедните жители.

Руто съобщи, че има за цел 200 000 жилища на налични цени да бъдат издигнати всяка година , също се надява да сътвори повече от 600 000 работни места.

С новия закон се основава и Фонд за жилища на налична цена за ръководство на средствата.

Приспадането на жилищния налог е почнало предишния юли. На фона на публичното неодобрение деятел заведе правосъдно дело против държавното управление, под претекст, че фокусът е подложен незаслужено единствено върху служащите в държавния бранш.

В отговор на проблемите, повдигнати от съда, новият закон беше уголемен , като в този момент обгръща и служащите от частния бранш, които не са на заплата. Засега е неразбираемо по какъв начин държавното управление ще събира средствата от сивия бранш.

Опозицията заплашва да отнесе закона пред съда с изказванието, че държавното управление е пренебрегнало опасенията на жителите на Кения по отношение на възходящата данъчна тежест.

Припомняме, че данъкът, който беше упоменат в манифеста на Руто по време на изборите през 2022 година, е част от финансов закон, признат предишния юли, който също удвои налога върху продажбите на гориво. Скоро се чака да влезе в действие и нов по-висок налог за здравно обезпечаване.

Облагането с налог беше спряно от съда, поради така наречен липса на правна рамка. Депутатите обаче трансформираха и утвърдиха законопроекта предходната седмица макар възраженията на опозиционните законодатели.
 Кения приватизира 35 държавни компании
Кения приватизира 35 държавни компании

Африка се стреми да даде подтик на първичното обществено предлагане
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР