Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на

...
Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за откриване на
Коментари Харесай

Кризата в Казахстан: Президентът издаде заповед за стрелба без предупреждение

Президентът на Казахстан Касим-Жомарт Токаев издаде заповед за разкриване на огън без предизвестие. По време на послание към нацията той назова стачкуващите – въоръжени подготвени бандити и се зарече, че няма да води договаряния с тях.

„ В чужбина се насочат апели към страните да договарят за спокойно разрешаване на проблемите. Пълна нелепост! Какви договаряния могат да се водят с нарушители, с убийци? Имаме си работа с въоръжени и подготвени бандити “, сподели Токаев.

Държавния глава изрече специфични благодарности на съветския си сътрудник Владимир Путин за изпращането на военни част в помощ на Казахстанските управляващи.

По време на размириците в страната са потърпевши към 519 търговски обекта, заведения за хранене, транспортни уреди, както и банкомати, се споделя в отчет на управляващите.

В документа се показва още, че вреди са нанесени основно на предприятия в търговията, ресторантьорството, превоза, услугите и финансовия бранш – най-много банкомати.

В страната към този момент започнаха да идват миротворци от силите на ОДКС. На този стадий те са съветския контингент.

По рано стана ясно, че постройката на филиала на телевизионната компания „ Мир “ в Алмати е избухнал пожар.

Мироопазващите и правоприлагащи органи пък са поели контрола над летището в Алмати, обезопасени са и други значими обекти, а Токаев съобщи, че конституционният ред в страната му е възобновен в по-голямата си част.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР