Президентът на Иран Хасан Рохани заплаши САЩ с усъвършенствани центрофуги

...
Президентът на Иран Хасан Рохани заплаши САЩ с усъвършенствани центрофуги
Коментари Харесай

Рохани заплаши САЩ с усъвършенствани центрофуги за обогатяване на уран

Президентът на Иран Хасан Рохани заплаши Съединени американски щати с усъвършенствани центрофуги за обогатяване на уран , откакто Доналд Тръмп дефинира иранската революционна армия (IRGC) за терористична организация, оповестява " Аруц Шева ".

Обещавайки, че Иран ще се опълчи на " американския напън ", Рохани разяснява, " Революционната армия е пожертвала живота си, с цел да отбрани иранския народ . "

" Съединени американски щати употребяват гнет против народите в нашия район и Иран продължава да създава оръжия , които Съединени американски щати не могат даже да си показват . " Обръщайки се към Съединени американски щати, Рохани изяснява: " Казвам ви, в случай че ни окажете напън, ще произвеждаме всеобщо центрофуги IR8 . "

Той изясни, че армията " е изкоренила тероризма в Иран ", добавяйки, че американското съобщение ще " сплоти " иранците .
 Тръмп разгласи Революционната армия на Иран за терористична формация
Тръмп разгласи Революционната армия на Иран за терористична формация

Решението е невиждано в историята

" Тази неточност ще сплоти иранците и гвардейците ще станат все по-популярни в Иран и в района ... Америка употребява терористи като инструмент в района , до момента в който гвардейците са воювали против тях от Ирак до Сирия ", оповестява " Ройтерс ", цитирайки Рохани.

Командирите на иранската революционна армия неведнъж са казвали, че американските бази в Близкия изток и американските самолетоносачи в Персийския залив са в обсега на ирански ракети .

Военният противник на Иран, Саудитска Арабия приветства решението на Съединени американски щати . Сунитското мюсюлманско кралство и шиитски Иран водят война в продължение на години, подкрепяйки противоположните страни в споровете в Сирия и Йемен, а Рияд упреква Техеран, че се намесва във вътрешните работи на страните от Близкия изток.

" Решението на Съединени американски щати превежда многократните претенции на кралството към интернационалната общественост за нуждата от битка с тероризма, подкрепян от Иран ", изяснява Саудитска държавна осведомителна организация СПА, цитирайки източник на външно министерство на Саудитска Арабия.

" Решението на Америка да разгласи гвардейците за терористична група е върхът на нелепостта и незнанието на американското управление ", разяснява ръководителят на иранския Народното събрание Ари Лариджани, представен от " Фарс ".
 Иран дефинира военните на Съединени американски щати за терористична организация
Иран дефинира военните на Съединени американски щати за терористична организация

Реципрочна мярка на дейностите на Съединени американски щати

" Вие желаете да употребявате терористични групи като инструмент против народите в района... вие сте водач на международния тероризъм . Кой пропагандира и предизвиква тероризма в днешния свят. Кой желае да употребява ДАЕШ (Ислямска държава) като инструмент ", пита Рохани, обвинявайки Съединени американски щати, че укриват водачи на джихадистката организация , оповестява " Ал Араби ".

" Дори и в този момент Америка крие главатарите на ДАЕШ , даже и в този момент те не са подготвени да кажат на районните държавни управления, където се крият ръководителите на ДАЕШ ".

В поддръжка на обвиняванията си Рохани цитира свалянето на Иран Air Flight 655 през юли 1988 година от ракети, изстреляни от американския транспортен съд USS Vincennes . " Направихте всичко допустимо. Кой смъкна нашия цивилен аероплан във водите на Персийския залив , изяснява той, добавяйки, че задачата Съединени американски щати е била да заплашва Иран.

" Искахте да кажете на иранския народ, че нямаме никакви червени линии, искахте да ни обвините, че и ние убиваме деца , искахте да кажете, че убиваме и дами ", добавя Рохани, стигайки до заключението, че Съединени американски щати пропагандират " тероризъм в целия свят . "
 Бази и самолетоносачи на Съединени американски щати от Афганистан до ОАЕ са в обсега на иранските ракети
Бази и самолетоносачи на Съединени американски щати от Афганистан до ОАЕ са в обсега на иранските ракети

Ако Съединени американски щати подхващат някакъв ход, можем да ги ударим, разяснява Хаджизаде

В края на ноември, Иран предизвести, че базите на Съединени американски щати в Афганистан, ОАЕ и Катар и американските самолетоносачи в Персийския залив са в обсега на ирански ракети .

Иран, който твърди, че ракетната стратегия е чисто отбранителна , заплаши да наруши петролните доставки през пролива Ормуз в Персийския залива, в случай че Съединени американски щати се опитат да попречат на иранския експорт на нефт .

В началото на декември, иранският флот пусна стелт унищожител лично произвеждане в Персийския залив , защото " напрежението с врага Съединени американски щати се усилва ".

Командващ на революционната армия на Иран разяснява, че са направили тест с балистични ракети . Страната изясни, че ще продължи тестванията с ракети, за да построи отбраната си и отхвърли, че това е в нарушаване на резолюциите на Организация на обединените нации .
 Русия: Съединени американски щати по всякакъв начин търсят опрощение за ескалация на връзките с Иран
Русия: Съединени американски щати по всякакъв начин търсят опрощение за ескалация на връзките с Иран

Москва схваща антииранските им настроения, само че най-малко да има някаква обстоятелства
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР