Президентът на Гватемала Алехандро Джаматей определи появата на около 3000

...
Президентът на Гватемала Алехандро Джаматей определи появата на около 3000
Коментари Харесай

Властите в Гватемала ще изгонят хиляди мигранти, тръгнали към САЩ

Президентът на Гватемала Алехандро Джаматей дефинира появяването на към 3000 мигранти от Хондурас като опасност за здравето на съгражданите си в интервала на пандемия.
Джаматей разпореди да бъдат арестувани и експулсирани мигрантите, които са тръгнали от Хондурас към Съединени американски щати. В послание към нацията президентът загатна „ огромна група извършители на границата ”, съобщи „ Дойче веле ”, представено от БГНЕС.
 Шест години по-късно: Арести на служители на реда и военни в Мексико поради изчезнали десетки студенти Шест години по-късно: Арести на служители на реда и военни в Мексико поради изчезнали десетки студенти
Президентът на Мексико Андрес Мануел Лопес Обрадор заяви, че мексиканското правораздаване е разпоредило ареста на членове на федералната п...
Според информация на миграционните управляващи на Гватемала, на 1 октомври границата на страната са пресекли към 3000 мигранти, като по-голямата част от тях незаконно.
Джаматей дефинира появяването им като опасност за здравето на гватемалците в светлината на разпространяването на ковид. По публични данни 92 409 жители на страната са с позитивни проби за, а 3261 са умряли.
Припомняме, че мигранти от Централна Америка не за първи път се пробват да се доберат до Съединените щати в търсене на избавление от бедността и насилието в родината си. Властите на Мексико, ситуиран сред Гватемала и Съединени американски щати, към този момент обявиха, че няма да разрешат на мигранти без нужните документи да стъпят на тяхна територия.
Съединените щати подписаха съглашение с Гватемала, Хондурас и Салвадор, съгласно което мигрантите могат да бъдат върнати назад, в случай че са прекосили тези страни от Централна Америка, само че не са потърсили леговище в тях.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР