Президентът на Гана Нана Акуфо-Адо призова ганайците да подкрепят политиките

...
Президентът на Гана Нана Акуфо-Адо призова ганайците да подкрепят политиките
Коментари Харесай

Президентът на Гана: Африка допринася за 3% от въглеродните емисии, а понася най-тежките последици от климатичните изменения

Президентът на Гана Нана Акуфо-Адо прикани ганайците да поддържат политиките и стратегиите, ориентирани към създаване на резистентност и адаптиране на страната към изменението на климата, оповестява Българска телеграфна агенция. 

" Надеждата ни зависи от дейностите, които подхващаме през днешния ден ", означи той, като се базира на данни от Световната метеорологична организация (СМО), в чийто неотдавнашен отчет се споделя, че " последните осем години са на път да бъдат осемте най-топли в историята ".

Президентът приказва по време на националното честване на Деня на зелена Гана в Акра – държавна стратегия, ориентирана към възобновяване на обезлесените региони в страната.

От първичното засаждане на седем милиона дървета от разнообразни типове до момента, министерството на земите и естествените запаси на Гана е направлявало засаждането и развъждането на повече от двадесет милиона фиданки.

Темата на Деня на зелена Гана през 2023 година е " Нашите гори, нашето здраве ".

Президентът Акуфо-Адо, като напомни отрицателните последствия от изменението на климата, сподели, че светът претърпява, както в никакъв случай до момента, горещи талази, наводнения, суша, заболявания и спорове. Това, акцентира той, заплашва " нашето битие и ориста на нашата планета ".

" Изменението на климата е съществена спънка за устойчивото развиване ", акцентира президентът, заради което държавното управление е нараснало осведомеността на хората за нуждата от Денят на зелена Гана.

В рамките на плана, Комисията по горите раздава на хората забележителен брой дървесни разсади, с цел да насърчи залесяването.

" Целта е да се спре и обърне наклонността от загуба на гори до 2030 година ", сподели президентът на Гана. 

Той също по този начин удостовери решимостта на държавното управление да се оправи с всички форми на аргументите за обезлесяването, в това число горските пожари, противозаконната сеч и огромния рандеман на потребни изкопаеми.

Президентът изрази страдание за уязвимостта на Африка от изменящите се климатични условия, които се изострят от излъчванията на парникови газове.

" За страдание, континентът, който способства за по-малко от три % от международните въглеродни излъчвания, е подложен на някои от най-тежките последствия от изменението на климата ", сподели той.

Акуфо-Адо дефинира Деня на зелена Гана като " ден на вярата за дейности в региона на климата ", защото той също по този начин ще помогне на страната да разпространява другите протоколи, предопределени за подсилване на нисковъглеродна и устойчива стопанска система.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР