Президентът на Френската тенис федерация – Жил Моретон, се изказа

...
Президентът на Френската тенис федерация – Жил Моретон, се изказа
Коментари Харесай

Моретон: Пике не го е грижа за тениса, интересуват го парите


Президентът на Френската тенис федерация – Жил Моретон, се изрече много остро по адрес на футболиста Жерар Пике. Испанецът е притежател на промоутърската организация „ Cosmos Group “, която държи правата на Купа Дейвис. Именно по негова самодейност бе въведен актуалният формат на шампионата.

В изявление за L’Equipe Моретон съобщи, че тази форма на осъществяване на шампионата е нсуепешен опит, акцентирайки като доказателство за думите си ниския съгласно него интерес към доста от мачовете, провеждащи се тази седмица.

„ Не ми се желае да съм от тези хора, които непрестанно повтарят едно и също като папагали. След провеждането на мачовете от групите ще приказваме още веднъж. Мачът сред Германия и Франция бе забавен, само че тези против Белгия и Австралия не генерираха огромен интерес от страна на локалните почитатели, което беше ненапълно обикновено и предстоящо. Ще стане още по-зле в края на седмицата, когато ще има доста протоколни мачове. През последните години форматът на Купа Дейвис се промени фрапантно. Догодина квалификациите няма да са предпазени, в случай че мога по този начин да се изразя, защото продължителността на Мастърсите ще бъде удължена и по време на Купа Дейвис ще се играят и ATP шампионати. Бизнесът е значим, само че в избран миг някой би трябвало да отбрани спорта “ – съобщи някогашният №80 в ранглистата.

„ Четирите града, които одобриха груповата фаза, заплатиха големи суми за тази привилегия. Въпреки това обаче местнтие уредници регистрират съществени загуби. Жерар Пике пристигна в Париж, с цел да договаря с нас по отношение на вероятно димакинство на френски град на финалната фаза през ноември. Флиртуваха с нас и непрекъснато ни убеждаваха какъв брой е значимо за тях Франция да е измежду главните фактори в шампионата, само че, доколкото разбрах, поисканата от нас сума не е била същата, както при другите претенденти “.

„ Правилата на играта са доста неразбираеми. Освен мен на договарянията участваха още Седрик Пиолен и още няколко членове на федерацията. Условията, които ни предложиха, бяха несериозни. Жерар Пике въобще не го е грижа за тениса. Единственото, което го интересува, е по какъв начин да завоюва допустимо най-вече пари. В същото време обаче зрителският интерес не се е повишил доста. Мисля, че след три години ще осъзнаят грешката си и ще прекратят това “ – добави осминафиналистът на Ролан Гарос за 1979 година

На въпроса дали съгласно него съществува възможност обстановката да се промени в близко бъдеще, Моретон отговори „ Френската федерация, дружно с шампионатите от Големия шлем, е на път да консолидира позицията си в доста връзки и не стопираме да мислим и за Купа Дейвис. Както споделих, все в миналото някой би трябвало да отбрани спорта. На доктрина това би трябвало да е ITF, само че има голяма разлика сред това да подобряваш изискванията за подрастващите и да се грижиш за организацията на професионални шампионати от най-високо равнище. При шампионатите от Големия шлем структурата е доста ясна – там има вложители, които са подготвени да оказват помощ за организацията, само че в това време планираме да създадем специалн институция, която да набюдава и контролира този развой “.
Източник: tenniskafe.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР