Президентът на Френската атлетическа федерация се присъедини към призивите на

...
Президентът на Френската атлетическа федерация се присъедини към призивите на
Коментари Харесай

Франция поиска отлагане на Олимпиадата

Президентът на Френската атлетическа федерация се причисли към апелите на други спортни организации и известни спортисти за отсрочване на Олимпийските игри в Токио това лято, оповестява БНР.

По стратегия Олимпиадата в японската столица би трябвало да се организира от 24 юли до 9 август, само че съгласно мнозина това е невероятно поради пандемията от ковид, която анулира редица олимпийски квалификации и не разрешава на спортистите да водят естествена подготовка.

"Не можем да приемем, че Международния олимпийски комитет не се вслушва във водещия олимпийски спорт. Всички са съгласни, че Игрите не могат да се състоят на плануваните дати ", съобщи президентът на Френската атлетическа федерация Андре Жиро, присъединявайки се към думите на шефа на Световната атлетика Себастиан Коу. Същото е желанието и на атлетическите федерации на Съединени американски щати и Испания.

Подготовката на Олимпиадата в Токио 2020 продължава по проект

"Ако рецесията се овладее до края на май, е допустимо Игрите да се проведат през есента. Но третият вид планува отсрочване с шест месеца или половин година. Как можем да съберем 11 хиляди спортисти на едно място в олимпийското населено място след по-малко от четири месеца. Спортистите са в стресова обстановка и ние би трябвало да ги успокоим. Не можем да отлагаме повече ", добави Жиро.

В същото време здравният министър на Франция Оливие Веран съобщи, че не би пуснал френските спортисти да пътуват до Токио за Олимпиадата, с цел да защищити здравето им. "Имам ли право да желая за отлагането на Олимпийските игри като здравен министър? Не. Бих ли пуснал през днешния ден френски спортисти да пътуват за Япония или бих ли желал от тях да водят подготовка? Отговорът също е не ", сподели Веран.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР