Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че не

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон заяви в четвъртък, че не
Коментари Харесай

Макрон: Не е време за санкции за Азербайджан заради Нагорни Карабах

Президентът на Франция Еманюел Макрон съобщи в четвъртък, че не е пристигнало времето Европа да наложи наказания на Азербайджа н поради офанзивата му за вдишване на контрола над бунтовническия район Нагорни Карабах.

Това заяви Агенция Франс Прес.

В речта си на европейската среща на върха в Гранада Макрон съобщи, че " надълбоко съжалява ", че президентът Илхам Алиев е отхвърлил опцията да участва на диалозите и да се срещне с арменския си противник министър-председателя Никол Пашинян.

Но европейските водачи би трябвало да продължат да разискват рецесията с Азербайджан , с цел да " защитят по най-хубавия метод " Армения, вместо да прибягват бързо до стопански ограничения, добави той.
 Азербайджан желае договаряния с Армения в Брюксел
Азербайджан желае договаряния с Армения в Брюксел

Погрешно било отводът на Баку за среща в Гранада да се показва като отвращение за диалози

Припомняме, че 

Илхам Алиев обмисляше да взе участие в петстранна среща в Гранада на следващия ден с водачите на Франция, Германия, Армения и ръководителя на Съвета на Европейски Съюз Шарл Мишел.

Петимата трябваше да обсъдят, откакто Баку си върна цялостния надзор върху него при почнала на 19 септември, както и да прегледат напредъка на дългогодишните, само че проблематични мирни договаряния сред Азербайджан и Армения.

Азербайджанската държавна осведомителна организация AПA обаче осведоми, че Алиев е решил да не участва на срещата.

Недоволството в Баку е било подбудено от изказване на Мишел, както и " проарменски изказвания " от страна на френски публични лица и да даде на Ереван военно съоръжение.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР