Президентът на Франция Еманюел Макрон защити решението си да отложи

...
Президентът на Франция Еманюел Макрон защити решението си да отложи
Коментари Харесай

Трети локдаун във Франция, президентът Макрон защити мерките

Президентът на Франция Еманюел Макрон отбрани решението си да отсрочи въвеждането на трета национална карантина макар третата вълна на ковид, като увери французите, че има вяра в тяхната дарба да спрат разпространяването на КОВИД-19 с не толкоз строги ограничавания, съобщи Ройтерс, представена от Българска телеграфна агенция.

От през днешния ден Франция затваря границите си за неналожителни пътувания от и до всички страни отвън Европейски Съюз, а идващите от страните членки ще трябнва да покажат негативен Пи Си Ар тест. Големите молове ще бъдат затворени, а полицейските патрули ще бъдат засилени за надзор на спазването на вечерния час (18,00 ч.)

Вчера Франция заяви за 24 393 нови инфектирани, а броят на приетите в болница пациенти остана над 27 000 за пети следващ ден. След като към този момент 10 % от случаите на ковид се приписват на по-заразния вид, открит на първо време във Англия, медицинските експерти предложиха нов локдаун, а изследване на публичното мнение сподели, че над три четвърти от французите считат, че той към този момент е неминуем. Въпреки това обаче Макрон се въздържа да го наложи, като съобщи, че желае да види първо дали сегашните ограничения ще бъдат задоволителни да забавят разпространяването на ковид.

" Имам доверие в нас. Часовете, които претърпяваме, са от сериозно значение. Нека да създадем всичко по силите си, с цел да забавим епидемията дружно ", прикани президентът в Туитър./МИГ
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР