Президентът на Фламенго Родолфо Ландим призна, че пожарът в базата

...
Президентът на Фламенго Родолфо Ландим призна, че пожарът в базата
Коментари Харесай

Президентът на Фламенго за загиналите футболисти: Това е най-голямата ни трагедия за 123 години

Президентът на " Фламенго " Родолфо Ландим призна, че пожарът в базата на юношеския тим е най-трагичното събитие в историята на клуба.

" Без подозрение, това е най-голямата покруса, която клубът е преживявал за 123 години битие. Искаме да се опитаме да сведем до най-малко страданията на фамилиите на жертвите. " Фламенго " ще постави всички старания да понижи болката им. Ние всички сме в печал ", разгласи Ландим пред публицистите.

Всички починали в огромния пожар в Рио де Жанейро са деца. Това потвърдиха управляващите, ден след нещастието в юношеската школа на футболен клуб " Фламенго ". Десетте жертви са футболисти от юношеските обединения на клуба, на възраст сред 14 и 16 години. Други три деца са ранени, като положението на едното е тежко, съобщи Нова телевизия.

15-годишният Райън е един от оживелите. Майка му го повикала да спи вкъщи същата вечер и по този начин детето по случайност не било в изгорелите общежитията.

" Сутрешната подготовка беше анулирана и майка ми сподели да отида у нас. Трябваше да дремя тук и да обядвам, преди да отида у дома, само че тя настоя ", споделя Райън Матеус, съотборник на починалите.

Това евентуално е избавило живота на момчето. Пожарникарите споделят, че живи са били открити единствено деца, които сами са излезли от постройката. Всички вътре са починали.
Според локални медии, огънят е почнал в остарели постройки, които са били планувани за разрушение. Подозират се и нарушавания, откакто градската администрация сподели, че на това място е трябвало да има паркинг, а не общежитие. „ Фламенго ” е клуб, който доста се гордее и популяризира детската си школа, което прави тежкия случай още по-тъжен.

Днес младежкия тим на клуба трябваше да играе в огромното дерби против градския противник „ Флуминензе ”, само че мача няма да се състои.

Пожарът избухна в постройка, в която бяха настанени футболисти от младежките обединения на клуба. Жертвите са 10, като измежду тях са четирима футболисти от академията, двама, които са били на стаж в тима, както и четирима сътрудници от треньорския щаб. Други трима млади футболисти оцеляха, само че са със съществени контузии.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР