Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди да бъдат арестувани неваксинирани

...
Президентът на Филипините Родриго Дутерте нареди да бъдат арестувани неваксинирани
Коментари Харесай

Арест на неваксинирани във Филипините, ако излязат на улицата

Президентът на Филипините Родриго Дутерте подреди да бъдат задържани неимунизирани хора, които нарушават заповедите за оставане у дома, за да се лимитират " галопиращите " инфекции с ковид, породени от разновидността Омикрон.

Тази седмица държавното управление стегна рестриктивните мерки в Манила и няколко провинции и градове. На неимунизираните хора от 13-милионното население на столицата беше подредено да си останат у дома, откакто броят на инфектираните се утрои през последните два дни. Здравните чиновници обявиха, че се чака инфекциите да се усилят още повече през идващите дни и да доближат своя пик до края на месеца.
Стотици починали поради тайфуна във Филипините
Броят на жертвите на тайфуна " Рай " във Филипините (с локално име " Одет " ) надвиши 300 души, заяви Националният съвет за понижаване на...
Прочети повече
" Тъй като това е национално изключително състояние, моята позиция е, че можем да ограничим хората, които не са си създали ваксини “, сподели Дутерте в авансово записано известие. " Сега давам разпореждане на кметовете да потърсят тези лица, които не са имунизирани, и просто да ги помолят или да им наредят, в случай че може, да останат у дома. А в случай че откажат и излязат от вкъщи си и обикалят из общината или на всички места другаде, могат да бъдат арестувани. Ако откажат, тогава длъжностното лице е упълномощено да арестува непокорните лица ", добави той.

Ваксинацията против ковид е доброволна в страната с население над 100 милиона души, като до момента по-малко от половината население е приключило имунизацията си.

Дутерте съобщи, че е " ужасяващ " от огромния брой филипинци, които към момента не са имунизирани.

" Ако не си извършите инжекция, излагате всички на заплаха ", сподели той, защото вирусът " галопира в нашата общественост, в нашата страна и в света ".
7,2 по Рихтер разклати Филипините
Земетресение с магнитуд 7,2 е станало край крайбрежията на остров Минданао на юг от Филипините. Има заплаха от цунами, оповестяват американ...
Прочети повече
По данни на здравното министерство новите случаи на заразяване са нарастнали до над 17 000, което е над три пъти повече от броя на инфектираните във вторник. С заболяването са инфектирани 2,9 милиона души в страната, от които близо 52 000 са умряли.

През октомври предходната година, откакто инфекциите с ковид, породени от разновидността Делта, доближиха своя връх, държавното управление разхлаби ограничаващите ограничения, с цел да съживи засегнатата стопанска система. Точно преди Коледа новите случаи на заразяване понижиха до няколкостотин на ден, само че се усилиха още веднъж, когато фамилии и другари се събраха за празниците.

Съгласно по-строгите ограничавания, които са в действие доникъде на януари, неимунизираните поданици би трябвало да си стоят у дома, в случай че не купуват артикули от първа нужда или не спортуват. Ресторантите, парковете, църквите и козметичните салони ще работят с по-малък потенциал, а присъствените занятия и контактните спортове са прекратени.

Още от АЗИЯ:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР