Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова за взимането на мерки,

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино призова за взимането на мерки,
Коментари Харесай

Инфантино призова за мерки във връзка с инцидента след края на Трабзонспор – Фенербахче

Президентът на ФИФА Джани Инфантино прикани за взимането на ограничения, откакто последователи на Трабзонспор нахлуха на терена и влязоха в конфликт с футболисти на Фенербахче в неделя вечер.


„ Фенерите “ честваха триумфа си с 3:2 – обезпечен след надвит гол на Мичи Батшуай в 87-та, на терена, когато домашен ентусиасти се насочиха към играчите на гостуващия състав. Самият Батшуай бе сниман да смъква на земята последовател с удар от каратето, до момента в който Брайт Осай-Самуел употребява юмрука си против различен почитател.

Кадри демонстрираха по какъв начин един от нахлулите на игрището ентусиасти се пробва да употребява ъглово знаменце като оръжие. В последна сметка, защитата изведе играчите на Фенербахче през тунела към съблекалните.

Инфантино дефинира насилието като „ безусловно недопустимо “ и прикани „ виновните институции “ да вземат нужните ограничения. „ Насилието, забелязано след дуела от турската Суперлига сред Трабзонспор и Фенербахче, е безусловно недопустимо – както на терена, по този начин и отвън него, то няма място в нашето общество. Казвал съм го преди, ще го кажа и в този момент – без изключение, във футбола, всички играчи би трябвало да са в сигурност, с цел да могат умерено да изиграят мача, който носи толкоз доста наслада на мнозина хора по света. Призовавам виновните институции да създадат по този начин, че това е почетено на всички равнища, и отговорните за тези шокиращи подиуми в Трабзон да бъдат държани под отговорност за дейностите си “, написа президентът на ФИФА в обществените мрежи.


Турският вътрешен министър Али Йерликая сподели, че към този момент е стартирано следствие и нахлулите на терена последователи ще бъдат разпознати. Местната футболна федерация също осъди случая и съобщи, че виновните лица ще бъдат осъдени след следствието.

Само преди няколко месеца президентът на Анкарагюджю беше задържан, откакто си разреши да удари арбитър след мач, което провокира Федерацията да прекъсне за малко дуелите от Суперлигата.

С триумфа Фенербахче остава на две точки от водача Галатасарай – третият Трабзонспор е на цели 30 пункта от „ фенерите “, заемайки третата позиция. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР