Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи поредното си предизвикателно изказване

...
Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи поредното си предизвикателно изказване
Коментари Харесай

Инфантино призна, че е готов да даде Мондиал и на Северна Корея

Президентът на ФИФА Джани Инфантино направи следващото си предизвикателно изявление преди началото на Световното състезание. Роденият в Швейцария италианец се опита още веднъж да отбрани решението семейството на най-големия футболен конгрес да бъде обещано на Катар. За да бъде задоволително безапелационен в отбраната на тезата, че всяка страна може да одобри Мондиал, Инфантино стигна до такава степен, че хазаин може да бъде даже Северна Корея.

„ ФИФА е световна футболна организация. Ние сме футболни хора, а не политици. Искаме да сплотяваме хората. Всяка страна може да одобри футболно събитие. Ако Северна Корея желае да бъде хазаин на такова... Всъщност преди няколко години бях в Северна Корея, с цел да запитвам севернокорейците дали са подготвени да бъдат хазаин на Световното състезание за дами дружно с Южна Корея. Очевидно задачата ми нямаше триумф тогава, само че бих отишъл още 100 пъти там, в случай че това щеше да помогне. Само ангажираността може да донесе същинска смяна. Ние сме световна организация и желаеме да останем организация, която сплотява света “, разяснява Инфантино.

„ Все още съм уверен, че Световното състезание в Катар ще отвори очите на доста хора от западния свят за арабския свят. Живеем в един свят. Трябва да живеем дружно и да се разбираме “, добави президентът на ФИФА.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР