Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем обясни, че наказанието на

...
Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем обясни, че наказанието на
Коментари Харесай

ФИА: Наказанието на Ред Бул е справедливо

Президентът на ФИА Мохамед бин Сулайем изясни, че наказването на Ред Бул за нарушение на тавана на бюджетите през 2021 година е “справедливо ”, макар че техните противници са желали “кръв ”. Шампионите при водачите и тимовете този сезон бяха санкционирани с 7 милиона $ и получиха с 10% по-малко време за работа в аеродинамичния тунел.

Повечето от другите тимове във Формула 1 желаеха по-строги наказания, само че Бие Сулайем счита, че ФИА се е справила добре с проблема, изключително като се има поради, че 2021 беше първата година с таван на бюджетите в историята на Формула 1.

“Научихме доста от този случай. Кой можеше да каже какъв ще е изходът след първия сезон? Никой не е очаквал. Що се отнася до наказването - някои тимове желаеха да ги обесим, други желаеха кръв. А пък отговорните считат, че наказванията им са прекомерно сурови. Така че, къде да теглим чертата? ”, прочувствено изясни Бин Сулайем.
 Зак Браун: Не се отхвърлям от писмото за измамниците! Зак Браун: Не се отхвърлям от писмото за измамниците!
Президентът на ФИА изясни, че главната цел на федерацията е била “честно присъждане ” и също по този начин подчертава на това, че за следващата година резултатите от финансовите одити на тимовете би трябвало да са подготвени много по-бързо, а не като в този момент - през октомври.
 Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите Хамилтън: Ако наказванията ще са леки по-добре да няма таван на бюджетите
“Единственото, което мога да кажа, че в този момент резултатите бяха подготвени през септември-октомври, това би трябвало да става по-рано. Но това ни беше за първа година, към момента се учим. Ще е по-добре тези резултати да са подготвени през май, а не през октомври ”, добави Бин Сулайем.

Гледайте спорт на MAX с най-вълнуващите надпревари от MotoGP, WRC, NASCAR и Supercars, онлайн, единствено в ефира на MAX Sport.

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР