Президентът на Федерацията по борба в Армения Роберт Хачатрян проследи

...
Президентът на Федерацията по борба в Армения Роберт Хачатрян проследи
Коментари Харесай

Президентът на Федерацията по борба в Армения наблюдава тренировките на борците от СК „Етър – Виктори 2011“

Президентът на Федерацията по битка в Армения Роберт Хачатрян наблюдава подготвителния развой в Спортен клуб по битка „ Етър – Виктори 2011 “, където от тази година тренира арменецът Ашот Погосян. Припомняме, че през октомври той стана сребърен медалист на Международния шампионат по битка „ Лютфи Ахмедов ” в Разград. „ За мен е голямо самопризнание, след направените изследвания от страна на уважавания господин Роберт Хачатрян, да бъде предпочетен великотърновския клуб за подготовка и тренировки на Ашот Погосян “, показа ръководителят на „ Етър – Виктори 2011 “ Николай Викторов. Младата вяра бе играч на ЦСКА, само че откакто продължи образованието си в Американския лицей във Велико Търново, спортистът към този момент е част от Семеен кодекс „ Етър – Виктори 2011 “.

„ Създадените условия за подготовка в залата по битка са отлични и по нищо не отстъпват от тези, които се дават в Армения ”, безапелационен бе президентът на Арменската федерация по битка. „ Има напълно дребни разлики и то в стила на тренировките ”, сподели още Роберт Хачатрян. По думите на госта в Армения децата, които упражняват битка са повече и от време на време не доближават и 3 – 4 тепиха в една зала.

„ Треньорите в Семеен кодекс по битка „ Етър – Викотори 2011 “ – майсторът на спорта Николай Викторов, неговата брачна половинка Стефка Викторова и европейския първенец Иван Шавов са доста положителни и дават чудесна подготовка на децата и юношите, трениращи в клуба. Лично Иван Шавов приготвя Ашот Погосян за идния интернационален шампионат в София на 15-ти декември, на който предходната година младият герой стана първенец в категория до 52 кг. През годината Федерацията по битка в Армения може да се похвали с 3 златни и 2 сребърни медала при юношите на европейско състезание по битка в свободен жанр, също по този начин 1 златен и 4 бронзови в типичен жанр. По този метод на европейското състезание отборно завоюваха трето място ”, описа Роберт Хачатрян. Според него Ашот Погосян има качества и очакванията са да върви напред, още повече с такива положителни треньори като Иван Шавов и Николай Викторов.

„ Спортен клуб по битка „ Етър-Виктори 2011 “ развива освен всеобщ спорт, а и високо спортно майсторство “, сподели още Викторов. Той напомни, че през последните години в Клуба са вложени доста средстава за подобряването на подготвителната база, която включва всички нужни уреди и принадлежности за практикуването на спорта битка, съобразени с условията на Министерството на младежта и спорта. На тепиха в залата на стадион „ Ивайло ” всекидневно упражняват над 30 млади борци, 17 от които ученици на Спортното учебно заведение във Велико Търново. „ В момента Треньорският екип на Спортен клуб „ Етър-Виктори 2011 ” приготвя младите спортисти за новия спортен сезон, който стартира при започване на януари 2019 год. ”, добави Николай Викторов.

Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР