Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин нарече решението

...
Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин нарече решението
Коментари Харесай

Чеферин: Решението за край на френското първенство беше взето прекалено рано

Президентът на Европейската футболна асоциация (УЕФА) Александър Чеферин назова решението да бъде прекъснато шампионата на Франция прибързано. Чеферин даде изявление за катарския тв-канал beIN Sports и засегна доста въпроси.

" За мене това решение беше извънредно прибързано. Уважавам това, което са решили, само че нас не са ни питали. А и считам, че главната тежест за тази стъпка е на държавните управляващи във Франция ", сподели още Чеферин.  ПСЖ публично бе разгласен за първенец

Първенството в Лига 1 беше оповестено за завършило след 28 изиграни от 38 вероятни кръга. Политическото мнение във Франция беше да се ограничи провеждането на спортни мероприятия до август месец за минимализиране на риска от разпространяване на ковид.

" Два френски тима имат непосредствено право да играят в групите на Шампионската лига. Тези тимове не са играли мачове от март и ще продължат да играят през август. Не знам дали е добре за тях, само че съгласно мен не е. Ще им липсват тежките и напрегнати мачове. Но би трябвало да почитаме решението, каквото и да е то. Клубовете не са имали огромен избор ", оправда ги Чеферин.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР