Президентът на Черна гора Мило Джуканович отправи критики към ЕС

...
Президентът на Черна гора Мило Джуканович отправи критики към ЕС
Коментари Харесай

Джуканович: ЕС позволи на Русия да разпростира влиянието си на Балканите

Президентът на Черна гора Мило Джуканович насочи рецензии към Европейски Съюз за това, че е разрешил на Русия да упражнява въздействие върху Западните Балкани. В изявление за Associated Press Джуканович съобщи, че в последна сметка районът е станал платформа за антиевропейска политика.

" Русия просто се настани в пространство, оставено от Европейския съюз. Европейският съюз през последните 10 години не знаеше какво да прави със Западните Балкани, само че Русия знаеше. Тя разви своята мрежа на Балканите. " – уточни той.

Джуканович в този момент се приготвя за втория тур на президентските избори в Черна гора, който ще се организира на 2 април.
Той акцентира, че тези избори в действителност съставляват избор сред неговата проевропейска политика и " жестокия популизъм " на настоящия съдружен кабинет, който официално поддържа евроинтеграцията на страната, само че е доминиран от партии, настояващи за по тесни връзки със Сърбия и Русия.

Според прогнозите, любимец за балотажа е съперникът на Джуканович – 36-годишнят представител на новосъздадената партия " Европа в този момент " Яков Милатович.

Милатович, който заемаше поста министър на стопанската система на Черна гора от декември 2020 година до април 2022 година, изрази поддръжка за устрема на страната към участие в Европейски Съюз, само че Джуканович счита, че политиката на ръководещото болшинство демонстрира противоположното.

" Господин Милатович е човек, който към момента е част от парламентарното болшинство, победило на изборите (през 2020 г.), и който носи директна отговорност за резултатите от ръководството ", разяснява Мило Джуканович.

Превод Faktor.bg
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР