Президентът на бразилската футболна федерация Едналдо Родригес планира в следващите

...
Президентът на бразилската футболна федерация Едналдо Родригес планира в следващите
Коментари Харесай

Шефът на бразилския футбол планира разговор с Пеп Гуардиола

Президентът на бразилската футболна федерация Едналдо Родригес възнамерява в идващите дни да организира персонален телефонен диалог с мениджъра на Манчестър Сити Джосеп Гуардиола, твърди " Спорт ". Въпреки че напълно неотдавна испанецът подписа нов контракт с „ жителите “, който би трябвало да го задържи на „ Етихад “ до 2025 година, Родригес желае да разбере от първа ръка какви са проектите на Пеп и дали той би имал интерес да поеме националния тим на Бразилия след края на сегашния сезон с клубния си тим.

Тите, който беше отпред на „ селесао “ в последните шест години, напусна поста след отпадането от Световното състезание в Катар. Бразилската федерация няма да бърза с назначението на нов селекционер, така кат тимът няма публични мачове до втората половина на 2023 година, когато ще стартират квалификациите в зона Южна Америка за Мондиал 2026.

Според „ Марка “ останалите любимци за поста, с изключение на упоменатия Гуардиола, са следните: треньорът на Палмейрас Абел Ферейра, който завоюва Копа Либертадорес през 2020-а и 2021-ва; наставникът на Флуминензе Фернандо Диниз, който е високо скъп поради офанзивния футбол, който изповядва; Ренато Порталупи, който е начало на Гремио; треньорът на Сао Пауло Рожерио Сени; както и някогашният селекционер на Аржентина и сегашен треньор на Севиля Хорхе Сампаоли.

Снимки: Imago
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР