Ига Швьонтек спечели за първи път в кариерата си титлата

...
Ига Швьонтек спечели за първи път в кариерата си титлата
Коментари Харесай

Швьонтек спаси три мачбола и взе титлата в Мадрид

Ига Швьонтек завоюва за първи път в кариерата си купата от шампионата в Мадрид. Във финала на конкуренцията, която има награден фонд от близо 8,8 милиона $, Швьонтек надигра защитаващата купата си. Полякинята завоюва след 7-5, 4-6, 7-6(9) след три часа и 11 минути на корта.

Мачът беше в женския тенис. Сабаленка имаше три мачбола, а Швьонтек пропусна един, преди да успее от втория път.

Полякинята съумя да пробие в 11-ия гейм за 6-5 и с това измъкна първия сет. Втората част на мача стартира с замяна на по два пробива. Сабаленка осъществя третия си пробив в сета и общо четвъртия в мача в десетия гейм, с цел да изравни сетовете.

Това ѝ даде още убеденост и тя поведе с 3-1 гейма в третия сет. Водачката в международната класация обаче незабавно върна пробива. Полякинята отрази два мачбола на собствен сервис, с цел да изравни за 6-6 гейма и да прати мача в тайбрек.

В него тъкмо тя първа стигна до мачбол при 6:5 точки, само че го пропусна. Две разигравания по-късно подобен имаше и Сабаленка, само че и той не бе осъществен. После Сабаленка прати топката в навън и даде купата на съперничката си.

За Швьонтек купата е трета през сезона, като тя има и 30 победи от началото на януари. С толкоз при дамите може да се похвали още само Елена Рибакина. Освен това полякинята към този момент има седем победи в 10 мача против Сабаленка и се намира в серия от седем следващи извоювани финала. Последното ѝ проваляне в мач за купата беше точно в Мадрид преди година.
Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР