Президентът на Бразилия Жаир Болсонару призова шофьорите на камиони, протестиращи

...
Президентът на Бразилия Жаир Болсонару призова шофьорите на камиони, протестиращи
Коментари Харесай

Болсонару призова привържениците си да освободят пътищата от блокадите

Президентът на Бразилия Жаир Болсонару прикани водачите на камиони, протестиращи против резултатите от изборите в неделя, да освободят пътищата и да стачкуват другаде , заяви BBC.

По думите му, блокирането на пътища не е част от законните митинги.

Той насърчи хората да изберат други способи за проява.

Обръщайки се към издигналите блокади негови съидейници във видео, оповестено в сряда в неговия акаунт в Twitter, Болсонаро сподели: " Знам, че сте смутени... Аз също. Но би трябвало да държим главите си изправени. Искам да насочва апел: разчистете пътищата ", сподели той и добави, че блокирането на пътища " попречва правото ни да идваме и да си тръгваме, което е в нашата конституция ".

Той обаче насърчи протестиращите да намерят други средства за проява и приветства другите манифестации, които се организират в негова поддръжка, в които хората демонстрират бразилски флагове и скандират лозунги против Лула.

" Това е добре пристигнало и е част от демокрацията ", сподели той.
 Хиляди последователи на Болсонару желаят военните да го оставят на власт
Хиляди последователи на Болсонару желаят военните да го оставят на власт

Администрацията на президента разгласи желание да съобщи властта

Въпреки че Болсонару към момента не е признал обществено провалянето си от левия си противник Лула да Силва, в тирада във вторник той не оспори изборния резултат.

Той също по този начин се съгласи с прехвърлянето на властта. 

Мандатът на Болсонару като президент ще завърши, когато Лула бъде встъпил в служба като негов правоприемник на 1 януари.

Лула, който преди този момент беше президент от 2003 до 2010 година, в този момент е на 77 и ще стане най-възрастният човек, заемал поста.
 Болсонару е подготвен да съобщи властта
Болсонару е подготвен да съобщи властта

Някои негови поддръжници молиха за военна интервенция

Лула да Силва към този момент бе поздравен от непознати водачи

Настоящият президент загуби изборите в неделяза Лула да Силва, съгласно Избирателната комисия. Това беше най-напрегнатата президентска конкуренция от връщането на Бразилия към демокрацията през 1985 година и отбелязва първата загуба на избори за Болсонару в 34-годишната му политическа кариера.

Подобно на някогашния президент на Съединени американски щати Доналд Тръмп, на който Болсонару намерено се възхищава, той твърди, че машините за електронно гласоподаване разрешават измами. Много от поддръжниците му декларират също като тези на Тръмп, че имат вяра, че изборите са били фалшифицирани, а някои приканиха за военна интервенция и за разформироване на Конгреса и Върховния съд.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР