Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на открито контролно състезание

...
Президентът на БФХГ Илиана Раева присъства на открито контролно състезание
Коментари Харесай

Илиана Раева: Калейн ще играе по-силно от Аверини

Президентът на БФХГ Илиана Раева участва навън контролно съревнование на Боряна Калейн, Татяна Воложанина и Ева Брезалиева в подготвителна зала на " Арена Армеец " и разяснява изявите им.

Европейската шампионка от Амстердам 1980 година чества рожден ден и получи доста цветя и подарък от олимпийските шампионки от ансамбъла Симона Дянкова, Лаура Траатс, Мадлен Радуканова, Стефани Кирякова и Ерика Зафирова.

Състезанието бе последна инспекция за Воложанина и Брезалиева, преди да отлетят за Атина за присъединяване на Световната купа в края на седмицата.

" Аз съм извънредно удовлетворена от шампионата " Афродита къп ", тъй като съумях да се ориентирам, макар че нямаше доста мощна конкуренция. Българските композиции и съчетания изрично се отличаваха от всички останали. Ние най-добре на този стадий сме се справили с новия устав, имаме едни от най-сложните композиции, изключително при девойките, без значение от грешките, които се позволиха. Но това е пътят. Много е ранен стадият към момента, доста друга е гимнастиката. Допускаме още доста неточности. На този стадий те не ме плашат.

В момента Боряна Калейн, Воложанина и Брезалиева демонстрират 30-40% от опциите си. Новият устав е за Боряна Калейн. Композициите й са зрелищни, те не са единствено доста добре направени по новия устав. Тя по неповторим метод може да покаже артистичността в художествената гимнастика. Ако Боряна тренира по този начин, както в последните две седмици, ще бъде един от безспорните кандидати за шампионска купа в многобоя, безапелационна съм. Всички съпернички от Русия, Беларус и Украйна, в това число и сестри Аверини, не са в положение да играят тази гимнастика, която сега играе Калейн. Но тя би трябвало да си почисти и създаде съчетанията. Имахме доста сериозен диалог с нея и в последните две седмици работи по този начин, както би трябвало да работи, тъй като Боряна към този момент няма време за неуспехи ", разяснява Раева.
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР