Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов - Тити коментира победата

...
Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов - Тити коментира победата
Коментари Харесай

Тити Папазов: ЦСКА в момента играе най-добре, но Левски има предимство пред всички останали

Президентът на баскетболния Левски Константин Папазов - Тити разяснява успеха над Черноморец и класирането за финала за Купата на България в " Арена София ".

" Момчетата заслужават всички хора, които обичат Левски, в петък да дойдат и да ги поддържат. С който от двата отбора да играем, те ще бъдат любимци. Но аз знам, че хората обичат Левски, в случай че в действителност дойдат в залата, ще бъде призрачен сън и за едните и за другите, които и да са те ", коментира 

" ЦСКА сега играе най-хубавия баскетбол. Ние имаме едно преимущество пред всички останали, че играем доста освободено. Успяхме да съберем Асен Великов и Златин Георгиев дружно. Хора, които обичат Левски, с голям житейски и игрови опит. Предимство е и това, че най-старите в тима за извънредно доброжелателни и положителни към децата. Не сме създали някакво мъжество. Нашите ходове са били разследване единствено на едно - ние имаме осми или девети бюджет в лигата, тъй като тази година за нас беше година, в която да го има Левски и да печелим време някой да се закачи ", продължи Папазов.
 Левски удари Черноморец и се класира на край за Купата на България
Левски удари Черноморец и се класира на край за Купата на България

Съперник на " сините " ще бъде спечелилият от втория полуфинал сред ЦСКА и Балкан

" Аз единствено апелирам едно, в случай че до момента не сме заслужавали, в два следващи дни показахме, че момчетата би трябвало да бъдат подкрепени. Не желая да потвърждавам на никой и на нищо кой и какво е Левски. До този миг не сме имали поддръжката може би, тъй като не бяхме натрупали нужното доверие. Когато започваше сезонът, не ни брояха за живи. Такава беше логиката. Само че с доста положителната работа на Митко и Божо, и голямата помощ, която имат от Асен и Златин, необикновено удачният избор на чужденци, то има баланс в живота. Това е шести следващ край за Левски, гледа някои си считат кой какъв брой има,но да не считаме, в случай че би трябвало да считаме, ще се срамят ", сподели още президентът на " сините ".

Попитан за опцията след 30 години още веднъж да има край за Купата сред Левски и ЦСКА, Тити Папазов отговори: " За да не бъда подправен ще кажа, че избирам да играем против ЦСКА. Не за друго, а тъй като тази зала и това наше суперхазартно решение, заслужават подобен край. Зала " Арена София " не е пълнена от повече от 6800 индивида на баскетбол за бенефиса на Георги Младенов. Ние предприехме този голям риск и по тази причина евентуално избирам ЦСКА, а не тъй като се опасявам от едните или другите. Ако " синя " България пристигна тук да награди тези момчета, мисля, че можем да се противопоставим, на който и да е. Ако Балкан се класира, несъмнено ще дойда 2000 индивида от Ботевград. "

" Аз считам, че каквато орис имаме ние, същата орис има и ЦСКА. Те 13 години се бореха да пристигна този момент, с цел да може в този момент някой да преценя кой е спонсор и кой не е. Абе вие отивате поради името, поради емблемата Росен Барчовски, поради наследник на една от най-големите митове във футбола Чакмаков. Тези деца носят името на ЦСКА, какво значение има кой е спонсор? Докога ще бъдем толкоз дребни? Докога ", попита Папазов.

На въпрос за дисквалифицирането на Левски от Балканската лига, Константин Папазов разяснява: " Приемаме го доста тежко и доста отговорно. Ето споделям ви. Ние бяхме пред опцията да играем в два следващи дни в Косово и поставихме единствено едно изискване - втория мач да го играем от 17:00 часа локално време, с цел да можем да се приберем. Ние също мечтаехме за Купата. Жребият ни размина с любимците Балкан и ЦСКА. Надявахме се Черноморец да победи и защото в два следващи мача ги надиграхме изрично, псхилогочески да имаме преимущество. Безкрайно почитание към господин Шай Щрикс. Прави подвиг. Но, когато се смени форматът на Купата, задоволително доста мачове бяха заменени преди този момент. Като не желаят да ни дисквалифицират. Приемаме с достолепие тази оценка и това наказване, и се надяваме да бъдат снизходителни следващата година, в случай че ни поканят или ние желаеме да играем. "

По мотив проектите му да участва на мача сред Партизан и Олимпиакос в Евролигата, Папазов съобщи шеговито: " Чудя се дали е полуда да се обадя, че има бомба в залата, работя в тази посока. Мисля, че обаче би трябвало да бъдем правилни. Желко Обрадович може и без мен, аз не мога без него. "
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР