Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева отново

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева отново
Коментари Харесай

Раева коментира изминалото Световно за девойки: `Искам да крещя, но не мога!`

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илияна Раева още веднъж съкруши потребителите на „ Facebook “, откакто разяснява миналото Световно състезание за девойки, представянето на девойките, съдийските решения и недоволството си от почитателите.

В своя пост Раева засегна бързото развиване на спорта, който по думите ѝ „ се развива не с години, а с месеци “. Според президента на БФХГ по време на миналото състезание конкуренцията при самостоятелното и ансамблите е била голяма. „ Не съм предполагала, че едно такова съревнование ще е толкоз мощно, с подобен адреналин и с толкоз огромен брой страни, които имат апетити за медали. Всички пуснаха състезателки, с които желаеха да печелят медали и призови места ”, уточни тя.
“България взе участие с 4 състезателки - всяка на един апарат. Моето мнение, както и на някои задгранични сътрудници беше, че България има най-силния тим при девойките след Русия! Категорично! Да! Децата позволиха неточности, само че експертите могат да си създадат извода, каква е силата им от получените оценки с неточности. Навсякъде бяхме подготвени за сребърен орден! Всички го видяха и на тренировките и на подиума ”, разяснява тя за националния ни тим девойки.

Раева дефинира играта на ансамбъла ни девойки като „ слаба “. „ При безгрешна игра имахме огромни шансове за орден! Те го знаеха, усетиха го и на подиум тренировката. Чувстваха се прелестно преди старта, като се изключи Моника. Тя сподели, че се опасява. Направихме всичко, с цел да я успокоим. Всичко потегли прелестно. Направиха всички комплицирани и сложни неща, само че вързаха възел, смениха лента и останаха 9-ти. На обръчи позволиха неточност първоначално, само че съумяха да не пропуснат компликациите си и докрая играха самоуверено и направиха всичко! Получиха доста ниска оценка за компликация. Незаслужено. Плакаха и страдаха доста и те, и треньорите. Защото знаеха, че можеха да реализират доста на това съревнование! Защото бяха един прелестен отбор, с прелестни сложни композиции, с които мечтаеха за орден! Но, грешките са си неточности... “

Тя обаче споделя, че е гневна и от решението на съдийското управление, което е наложило да бъде понижена оценката на ансамбъла с 1,5 точки, откакто отборът към този момент е бил оценен по-високо преди този момент от съдийската комисия.

“Кой, за какво... за какво, по дяволите... няма да кажа, тъй като ни следва международно! И аз за следващ път би трябвало да мълча и да притискам зъби... Много съдии бяха в цялостно неразбиране...

Искам крещейки да описвам и за това, което е станало на съдийската маса нощес, и за едно европейско, и за едно друго международно.... НО НЕ МОГАААА!!!!! И би трябвало да мълча и да понасям всичко, което се изсипва върху треньорите и децата, върху мен...! Защото има други надпревари, а те отново ще са на тая съдийска маса... Защото в случай че си отворя устата ще върна българската гимнастика от там, откъдето в действителност в никакъв случай не е излизала.... от личната си мръсотия! А към този момент имаме толкоз доста прелестни гимнастички на всички равнища, евентуални медалистки във всяка възраст, международни шампионки, страховит тим дами самостоятелно!!!

Докога бееее?!?!?! Докога ще се самоунищожаваме???????? “, написа Раева за съдийството.

Илияна Раева се обръща и съм почитателите:

„ А на всичкото от горната страна шепа освирепели дами сипят обети обиди по треньорите ми и по мен и някакви мои другари от фейсбук ми пращат на персонално техните помии... Спрете да ми пращате тези простотии, тъй като макар че сте ми другари, ще ви препречвам. Тези секти от някакви неудовлетворени дами намерили отдушник в специалността “фен ” в никакъв случай не са ме интересували. ”

Коментарът на президента на БФХГ приключва с признателност към целия щаб. „ Обичам ви и имам вяра във вашето сполучливо бъдеще! Анализираме, отстраняваме грешките и продължаваме! Има върху какво да работим. Благодаря на родители и почитатели за поддръжката! Честито на медалистите! Страхотна гимнастика!. “
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР