Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви,

...
Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева заяви,
Коментари Харесай

Илиана Раева: Нашите момичета все още не успяват да направят всичко, но не съм притеснена

Президентът на Българската федерация по художествена гимнастика Илиана Раева съобщи, че е удовлетворена от представянето на Боряна Калейн и Стилияна Николова, в първия ден на Световната купа по художествена гимнастика, в които двете изиграха съчетанията с обръч и с топка годни за многобоя.

Калейн е водач във краткотрайното класиране преди композициите с бухалки и лента на следващия ден, а Николова е трета, откакто позволи груба неточност на топка.

" От самостоятелното съм доста удовлетворена, тъй като съумяха оптимално да се активизират, изключително Боряна Калейн. Стилияна Николова без значение, че позволи доста груба неточност, съм доста удовлетворена, тъй като беше извънредно съсредоточена и доста мислеща, пробвайки се да прави всичко, което изисква правилника и нейната треньорка. Същото се опита да направи и Боряна Калейн. Разбира се, доста ясно се видя къде имаме още да работим, да натрупваме, да променяме. Вече го обсъдихме с треньорите, само че като начало беше доста, доста положително за самостоятелното ", съобщи Раева след края на първия спортен ден.

Ансамбълът на България позволи неточности в композицията си с пет обръча и е на четвърта позиция във краткотрайното класиране за многобоя.
 Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя на Световната купа
Боряна Калейн с позиция за злато в многобоя на Световната купа

Вижте детайлности

" Ансамбълът позволиха доста неточности, само че може би доста да ви изненадам, само че не съм обезпокоена. Отстрани на девойките безусловно всичко е станало, което значи, че нещата вървят добре. Ходих на последните им няколко тренировки, виждам по какъв начин се развиват и по какъв начин работят. Това, което липсва на този тим е точно игра под огромно напрежение, игра на надпревари, игра пред аудитория, тъй като това е належащо, с цел да могат да изплуват от това терзание, в което се намират, когато има аудитория и са напрегнат. Просто би трябвало малко време за този тим. Както сподели и президентът на ФИГ Моринари Ватанабе: " Абсолютно умерено, Илиана. Страхотни са девойките, съчетанието е ужасно, имаме задоволително време, всичко ще бъде наред! " Той доста хареса ансамбъла ", добави Илиана Раева.

Тя сподели, че главната цел е да се оберат страстите на Калейн и Николова.

" Боряна нормално на надпревари обича да играе повече лентата и бухалките си, само че това, което й е сложено като задача е точно да обере страстите си, да бъде оптимално мобилизирана и съсредоточена. Тя сподели през днешния ден голям скок, само че никой не е в най-хубавата си форма, в това число и ние. Доволна съм от мобилизацията им, тъй като това са ни двете най-емоционални гимнастички и двете имат общо взето един и същи проблем - преодоляването на страстите и това да се играе като за съревнование, да се бориш за класиране. Да играеш за публиката това е отживялост и цялостен парадокс, такова нещо не разрешавам и не би трябвало да се позволява, това е съревнование. Работим доста, съчетанията имат цена, би трябвало да бориш твоето осъществяване да е оценено най-високо. Нашите девойките към момента не съумяват да създадат всичко, което е изцяло естествено и обикновено в този интервал. Не съм обезпокоена въобще от представянето ", сподели още президентът на БФХГ, представена от БНР.
 Снимка 570012
Източник:

Тази година в художествена гимнастика има нов устав, който залага повече на артистичността.

" Виждам една доста друга, една гимнастика, която потегля по напълно различен път, доста по-атрактивна. Всяко високо изхвърляне и рисковете, които се върнаха, което е най-атрактивното за елементарния фен, носи проблем на всички състезателки. Това, че се върнаха рисковете и се изисква артистичност изисква повече време. Фактът е, че ние нямаме такова време. Ще бъде мъчно и доста тежко за работа, само че всички сме сложени в едни и същи условия. Това са нещата, ние би трябвало да се съобразим и би трябвало ужасно доста да работим. Реално имаме две години и половина до олимпийските игри ", добави Раева.

За новия отбор на България това е първо публично съревнование и първо пред родна аудитория.

" Момичетата от ансамбъла за първи път играят в " Арена Армеец ", без значение че в днешния работен ден имаше по-малко аудитория, само че въпреки всичко имаше аудитория. Убедена съм и уверена, че повода за грешките са вълнението и играта в голямата зала пред аудитория, само че имам вяра, че върху това би трябвало да работим при ансамбъла извънредно доста. Весела Димитрова е треньор на олимпийски шампионки, тя сътвори едни машини за печелене на златни медали, без значение, че бяха толкоз постоянно ощетявани, те бяха едни машини. През цялото време се пробвам да я убедя, че просто се желае време. Ние почваме от нулата с тези девойки, които са извънредно надарени, доста работливи и имам вяра, че ще реализиран големи триумфи. Просто би трябвало време, а Весела не е от най-търпеливите треньори, тя желае незабавно и на момента всичко да се случи. Няма ужасно, ще се оправим със обстановката ", съобщи Илиана Раева.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР