Президентът на Българската федерация по борба - Христо Маринов даде

...
Президентът на Българската федерация по борба - Христо Маринов даде
Коментари Харесай

Маринов: Организацията на турнира беше перфектна, имаме шампиони и в трите стила

Президентът на Българската федерация по битка - Христо Маринов даде изявление за " Тема: Спорт " след края на влиятелния интернационален шампионат " Дан Колов - Никола Петров ".

Г-н Маринов, по какъв начин Ви се стори като организация и показване " Дан Колов - Никола Петров "?

- Смятам, че направихме доста добра организация, на международно равнище. Турнирът в действителност е мощен. Колкото до представянето - от някои съм удовлетворен, от други не бих споделил, само че това е обикновено. Имаме първенци и в трите стила, което е добре. Четирима за подобен мощен шампионат - двама в класическия и по един при свободния и дамите, не е малко.

 Николай Вичев пред ТОПСПОРТ: Благодаря на всички за поддръжката, доста съм благополучен!
Николай Вичев пред ТОПСПОРТ: Благодаря на всички за поддръжката, доста съм благополучен!

" Надявам се, че занапред ми предстоят доста сходни моменти "

На какво равнище сме като подготовка и до каква степен сме стигнали?

- Има още доста какво да се желае и при трите стила. Резултатите от шампионата не са най-важното, само че би трябвало да го използваме като генерална подготовка, тъй като остава месец до европейското състезание. Ако до момента не са били в добра форма някои състезатели, оттук нататък би трябвало да се стремят към реализиране на върхова такава.

Може би е логически този процес на надпреварата, поради че пикът би трябвало да е през април и по-късно на международното през октомври. Така ли е?

- Да. По принцип два пъти в годината умерено може да се вкара един състезател във върхова форма, което нас ни устройва. Основната цел е представянето на европейското и международното.

 Тайбе Юсеин завоюва купата с погром: 12:2!
Тайбе Юсеин завоюва купата с погром: 12:2!

Тарек Абделслам пък ликува в категория до 87 кг

Как ви се сториха по-младите борци, поради че три от златните медали пристигнаха от най-опитните ни такива?

- Някои ми харесаха, само че други не. Виждам у някои по-млади момчета, че имат хъс и предпочитание да се борят, което е добре. У други обаче виждам малко безгрижно държание, което не ми харесва. Вичев не е от най-опитните, тъй като дълги години бе в сянката на Иво Ангелов и Александър Костадинов. Съответно той си вземаше медали при подрастващите от европейски и международни. Надявам се, че в този момент изгрява и неговият миг. Победи олимпийския вицешампион, което е съществено достижение. Той е този, който би трябвало да осъзнае, че може да побеждава мощните борци и медалистите и че мястото му е измежду тях. Дано си осъществя гения и капацитета. Той няма конкуренция в категорията, тъй че на европейското ще се бори.

 Николай Вичев завоюва купата в категория до 63 кг, типичен жанр, на шампионата
Сензацията Ники Вичев победи с купата!

На финала нашето момче се наложи над румънеца Раду с 4:1 точки

Има ли заплаха да полети прекомерно рано в облаците по-късно показване?

- Да се надяваме, че има разсъдък в главата си, да се концентрира и да знае, че това е пътят. Всичко зависи от него. Моето предпочитание е да повтори това си показване и на европейското.

Какво да чакаме в Русия?

- Турнирът беше доста мощен, имаше от доста страни класни борци. Спокойно може тези, които в този момент завоюваха медали, да го създадат и на европейското състезание. Има такива, които могат и повече. Винаги би трябвало да дадеш 101 %, с цел да се получат нещата. Даниел Александров тук не съумя да вземе орден, само че нека си е взел поука и на европейското да поправи това. От дамите също чакаме повече. Така или другояче задачите са европейско и международно, а този шампионат е инспекция преди тях.

 Владимир Дубов без конкуренция на
Владимир Дубов без конкуренция на " Дан Колов - Никола Петров "

Спечели купата в категория до 61 кг, свободен жанр

Ще съумеете ли да уредите с паспорти арменеца Мнацканян и чеченеца Магамаев?

- Едва ли ще успеем. Надявам се, че на международното към този момент ще сме им извадили паспорти и ще вземат участие в Унгария.
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР