Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява
Коментари Харесай

Глушков: Надявам се да започнем новия сезон с публика

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков се надява обстановката с ковид да се възстановява и новият сезон да стартира с почитатели по трибуните. Той обаче към момента не е безапелационен дали това ще може да се случи.

„ Мисля, че има такава опция. Надявам се да е по този начин. Някои мои сътрудници от западни държавни обаче са по-скептични. На този стадий съм сдържан оптимист “, съобщи Глушков пред Канал 3.

Той изясни и че няма по какъв начин федерацията да поема PCR проби на тимовете: „ Когато приказваме за клубен тим, принципалът е клубът. Съвсем обикновено е клубът да може да поеме такива разноски. Когато приказваме за национални тимове, тогава федерацията поема нещата, тъй като ние сме поръчител. Виждаме, че във футбола с толкоз чести проби отново излизат позитивни резултати. Ние имаме още два месеца до започването на шампионата, нека бъдещето ни помогне, тъй като в действителност ще бъде много тежко “.

Глушков се надява клубовете да съумеят да се оправят, макар тежката икономическа и здравна обстановка. „ Пожелавам си да има естествен сезон, тимовете да имат горе долу финансова непоклатимост в изискванията на тази рецесия “, приключи той.

Източник: BGBasket Снимки: Иван Йочев, Sportal.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР