Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков представи новия

...
Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков представи новия
Коментари Харесай

Георги Глушков: Филип Виденов ще има същите правомощия, каквито имам и аз

Президентът на Българската федерация по баскетбол Георги Глушков показа новия изпълнителен шеф на централата Филип Виденов на конференция в Пресклуб “България ”. Единственият българин, играл в НБА, показа, че е останал доста удовлетворен от обстоятелството, че някогашният капитан на националния тим е приел поканата му. Глушков съобщи, че Виденов значително ще има същите пълномощия като тези на президента.
 Филип Виденов: Българският баскетбол би трябвало да бъде почитан в Европа Филип Виденов: Българският баскетбол би трябвало да бъде почитан в Европа
" Много съм впечатлен и удовлетворен, че той одобри моята покана. Имахме диалози. Много е стимулиран, имаме потребност от младежи с хрумвания и мотивация. Надявам се да свърши добра работа. Обстановката за работа не е приятна, само че по този начин или другояче би трябвало да се работи. Ние ще създадем най-хубавото, с цел да реализираме резултати.

Той реши да се съгласи. Водихме диалози. Имал съм диалози и с други хора преди него. От много време нямаме изпълнителен шеф. Иамхме изпълнителен шеф, изпълняващ длъжността преди година и половина. Аз считам, че той е изборът. Очаквах той да каже да и да бъде задоволително стимулиран, както се и случи. Много съм удовлетворен. Ще ни бъде и дясна, и лява ръка. Той е почти със същите пълномощия, каквито имам и аз.
7  ПКФ на Филип Виденов
Не става въпрос за пари. Това, което ме водеше, е мотивацията. Тя е значима и за състезателите, и за треньорите. Тя те кара всеки ден да искаш да бъдеш по-добър.

Не ме интересува по какъв начин националите са готови, те са експерти и показват България. Европейското състезание се оказа много съществено с доста мощни тимове и състезатели от всички континенти. Ще бъде много забавно и много предизвикателно за тези страни, които желаят да създадат стъпка нагоре. Очаквам да се представим почтено.

Показахме, че можем да демонстрираме най-хубавото в дадени мачове при подрастващите. Сега би трябвало да се научим в поредност от мачове да демонстрираме най-хубавото. Видяхте, че можем да се борим с всички като еднакъв. Това е доста значимо, тъй като който се откаже, няма по какъв начин да победи. Това беше доста значимо като за първа стъпка за тези подрастващи да се научат. Сега би трябвало да се научим в няколко мача да демонстрираме най-хубавото по същия метод. Да няма спад. Това считам, че е значимо, с цел да създадем стъпка. Видяхме, че тук имаше един-два тима, които не бяха за тази дивизия, изключително Германия. 
7  ПКФ на Филип Виденов
Тази година беше прекрасен тест за всички възрасти, както за женската част, по този начин и за мъжката. Важно е да имаме такава мотивация, че да растем и да се учим от първата до последната среща. Не би трябвало да подценяваме работата в клубовете. Лека-полека ще ви ги споделяме. Нека мине последното състезание при подрастващите и ще създадем равносметка. Ще създадем неща, посредством които да усъвършенстваме всичките процеси. Периодът е сложен, освен за нас, за всички е по този начин и би трябвало да го преживеем ", сподели Георги Глушков.

Снимки: Борислав Цветанов
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР