Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен заяви, че България

...
Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен заяви, че България
Коментари Харесай

Виена: България и Гърция не трябва да бъдат оставени сами

Президентът на Австрия Александър Ван дер Белен съобщи, че България и Гърция – страните, които пазят външните граници на Европейски Съюз, не би трябвало да бъдат оставени сами, до момента в който не стане ясно, какво желаят да реализират турската политика и турският президент Реджеп Тайип Ердоган с стартирането на мигрантите.
По време на взаимна конференция във Виена президентът на Хърватия Зоран Миланович показа, че има вяра, че доста дребна част от мигрантите ще съумеят да стигнат до Западна Европа, заяви МИА.
Според Миланович, напрежението ще се уталожи през идващите дни и акцентира, че става въпрос за политическо манипулиране на хората.
Хърватският президент счита, че не може да одобри, че е допустимо повтаряне на бежанската рецесия от 2015 година след всичко направено през това време.
В Турция има огромен брой мигранти и на страната ѝ е нужна помощ, само че такава е оказвана и до момента.
„ Не се веселя, че Турция е първата дестинация на тези хора и че тя би трябвало да понесе най-голяма тежест, само че обстановката е такава ”, сподели той.
Миланович добави, че както през 2015 година, по този начин и през днешния ден животът на мигрантите е предпазен и разпоредбите на интернационалното филантропично право би трябвало да бъдат спазвани.
Държавните глави на Австрия и Хърватия разясниха положението на страните от Западните Балкани и подчертаха общата позиция, че е време да се утвърди начало на договарянията за участие в Европейски Съюз с Албания и Северна Македония. Според тях, вероятността за приемане на страните от Западните Балкани е от огромно значение за стабилността на района.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР