Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието

...
Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието
Коментари Харесай

Президентът към първолаците: Крачете смело по необятния път на познанието

Президентът към първолаците: Крачете самоуверено по необятния път на познанието Президентът Румен Радев поздрави учениците и учителите за първия образователен ден. На първокласниците той пожела смели стъпки в познанието, а тези, които ще завършат учебно заведение тази година, прикани където и да вървят, каквото и да вършат, да го вършат с мисъл за България.
 
Държавният глава благодари на учителите, наблягайки, че без тях напредъкът е неосъществим. Държавният глава участва на формалното разкриване на образователната година на Националната гимназия за антични езици и култури „ Константин - Кирил Философ ”, което се състоя в Аулата на Софийския университет.

 Румен Радев СУ БГНЕС
Ето какво още сподели президентът: „ Днес моите мисли са с най-малките - нашите първолаци, с голямото неспокойствие за тях и техните родители, тъй като за първи път те ще влязат в класните стаи. Аз желая да употребявам тук от тази естрада да им пожелая да бъдат здрави и самоуверено да крачат по необятния път на познанието. Мислите ми са и с тези от вас, които тази година ще създадат значим житейски избор накъде да продължат своето обучение. Каквото и да изберете, избирайте да отстоявате с думи и каузи територията на духовността, човечността и достолепието. И още по-важно, където и да отидете, каквото и да вършите, да бъде с мисъл за България. Искам да употребявам този ярък ден и да изкажа своето надълбоко почитание и признателност към вас – българските учители, тъй като без вашата безрезервност и ентусиазъм, знанието, светлината и напредъка на обществото ни са невъзможни ”.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР