Президентът Жаир Болсонаро и висши военни никога досега не са

...
Президентът Жаир Болсонаро и висши военни никога досега не са
Коментари Харесай

Болсонаро докара демокрацията в Бразилия до срив

Президентът Жаир Болсонаро и висши военни в никакъв случай до момента не са споменавали толкоз доста опасността от държавен прелом в Бразилия, колкото през последните дни, само че подобен вид е едва евентуален, считат анализаторите. Засега.

Най-голямата страна в Латинска Америка е войнствено ръководена от президент, който дружно с околните си е обект на редица следствия година и половина след идването му на власт.

Сегашната институционна рецесия, в композиция с извънредно тежката санитарна рецесия с ковид, а скоро и с историческа криза, утежнява климата на неустойчивост в Бразилия, където държавното управление на носталгичния към траялата от 1964 до 1985 година Болсонаро наброява 10 военни от 23-ма министри, а във висшата администрация работят 3000 офицери.

" Ние, военните от Въоръжените сили, сме същинските гаранти на демокрацията. Никога няма да се подчиним на неуместни заповеди. Няма обаче и да приемем и политически стимулирано правосъдно решение, което би унищожило един демократично определен президент ", съобщи Болсонаро по Банд ТиВи в понеделник.

Крайнодесният някогашен десантчик е заплашен по едно и също време от импийчмънт (с към 30 претенции в Конгреса) и от анулирането на избирането му за президент заради нередности в предизборната му акция.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР