Президентът изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия

...
Президентът изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия
Коментари Харесай

Радев изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия в Лисабон


Президентът изнесе лекция пред преподаватели и студенти от Военната академия в Лисабон, Португалия.

Публичната лекция на президента, озаглавена " Новата геополитическа среда за сигурност и зараждащи провокации пред европейската сигурност ", е част от продължаваща негова двудневна аудиенция в страната. Президентът бе посрещнат в постройката на академията от своя португалски сътрудник Марселу Ребелу де Соуза и управлението на образователното заведение. 

Военната академия в Лисабон води началото си от " Училището за артилерия и конница ", основано с указ на португалския крал Дон Жоао IV през 1641 година Като висше военно образователно заведение, академията е директен правоприемник на " Кралската академия за градеж на укрепления, артилерия и инженерни войски ", основана от кралица Дона Мария I през 1790 година. 

Понастоящем академията разполага със личен комплекс в Лисабон, където се намира нейното седалище, и един комплекс в Амадора.

По-рано денем президентът посети Фондация " Шампалимо " – научноизследователски център със звено за лекуване на онкологични болести. 

Вчера президентът организира с президента на Португалия Марселу Ребелу де Соуза двустранен диалог, в който разискаха връзките сред двете страни, обстановката в Украйна и европейската вероятност пред Западните Балкани. Предстои Радев да беседва също с премиера на страната Антониу Коща и с ръководителя на парламента Аугущу Сантуш Силва. 
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР