Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев излезе с първи коментар

...
Президентът и върховен главнокомандващ Румен Радев излезе с първи коментар
Коментари Харесай

Румен Радев: Летците не могат да бъдат камикадзета на политици без морал

Президентът и висш главнокомандващ Румен Радев излезе с първи коментар за недолството измежду водачите на изтребители в армията. " Да желаят от тези доблестни мъже държание на камикадзе, могат да си разрешат единствено политици с безупречен морал на самураи. Недопустимо е да се уязвява достойнството на хората с пагони ", написа Радев в профила си в обществената мрежа.

" Напрежението в бранш „ Сигурност “ е обезпокоително. Кадровата рецесия в Българската войска се изостря. Полицаите и пожарникарите стачкуват, военните водачи прекратиха плановите полети. Недоволството на хората с пагони е обяснимо – за него има обществени, механически и психически аргументи. ", счита президентът.

Според него политическите реакции на казуса са несъответстващи. И показва, че почтени българи са упреквани в лакомия, протест и незаконно държание. " Много от тях рискуват живота си в осъществяване на служебния си дълг. ", написа още президентът.

Румен Радев приканва за отговорно отношение към проблемите на националната сигурност. И приключва, че политическият възторг не може да замести управническите решения.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР