Президентът Еманюел Макрон награди с Големия кръст на Почетния легион

...
Президентът Еманюел Макрон награди с Големия кръст на Почетния легион
Коментари Харесай

Бернар Арно е удостоен с Почетния легион във Франция

Президентът Еманюел Макрон награди с Големия кръст на Почетния легион Бернар Арно, основен изпълнителен шеф на френския колос за първокласни артикули LVMH, в наличието на голям брой влиятелни посетители, измежду които и американската попзвезда Бионсе, оповестиха от Елисейския замък, съобщи Агенция Франс Прес.


75-годишният Арно е почетен с най-високото достолепие на Ордена на Почетния легион - отличие, основано от император Наполеон I при започване на XIX в. за награждаване на цивилни и военни за техните дейности и заслуги към Франция.

Начело на водещата международна компания за първокласни артикули (мода, кожени произведения, парфюми и алкохолни напитки), Арно към този момент е най-богатият човек в света, като активите му се правят оценка на 230 милиарда $, изпреварвайки Илон Мъск с неговите 210 милиарда $, съгласно класацията на Forbes.

На церемонията участваха голям брой звезди, измежду които Бионсе, съпроводена от брачна половинка си, рапъра Jay-Z, американският милиардер Елон Мъск, началник на групата Tesla, както и кралицата на Йордания Рания и актуалният американски художник Джеф Кунс.

От политическа страна са поканени министрите на стопанската система Бруно Льо Мер, на вътрешните работи Жералд Дарманин и на културата Рашида Дати, както и някогашният президент Никола Саркози и кметът на Париж Ан Идалго. /БГНЕС

Източник: bgnes.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР