Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на

...
Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на
Коментари Харесай

Плевнелиев даде показания по делото срещу бившия военен министър Ненчев

Президентът (2012-2017) Росен Плевнелиев Росен Асенов Плевнелиев е президент на Република България и някогашен министър на... към профила бе разпитан като очевидец по делото против някогашния боен министър Николай Ненчев Николай Ненчев е роден на 11 август 1966 година Юрист. Магистър по право и... към профила, съобщи кореспондент на Novini.bg.

Припомняме, Ненчев е обвиняем за ремонта на моторите на самолетите МиГ. Според прокуратурата в интервала май-септември 2015 година Ненчев скрил в касата си контракт с "РСК МиГ " и почнал договаряния с Полша.

Плевнелиев описа пред съда, че при започване на 2014 година обстановката в Европа внезапно се е трансформирала. "Руската федерация окупира елементи от Украйна. В Уелс се сътоя среща на върха на НАТО, в която взех присъединяване и аз. Там се взеха значими решения. Първото бе разноските за отбранителна дарба да станат 2% от Брутният вътрешен продукт на всяка страна, както и военната техника да стане съвместима с тази на НАТО. Стана ясно още, че нито една страна не може да подсигурява единствено своята сигурност и че единствено дружно това може да се случи ", сподели Плевнелиев.

"Веднага след срещата в Уелс свиках КСНС, с цел да срещна всички с взетите решения. Всички знаят, че в българия се употребяват остарели съветски бойни самолети МиГ 29 ", разкри президентът и описа в детайли за въпросното съвещание. "При визитата си в Полша разговарях с моя сътрудник. Разбрах, че Полша с изключение на, че купува изтребители Ф-16, съумява да надгражда и уеднаквява своите МиГ 29 със системите на НАТО. След като се прибрах в България, срещнах и обясних за опциите, които полската страна дава ", съобщи Плевнелиев пред съда.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР