Презастрояването и небостъргачите са тежък проблем за столицатаНяма да участвам

...
Презастрояването и небостъргачите са тежък проблем за столицатаНяма да участвам
Коментари Харесай

Адв. Петър Славов: Промяната започва с пълна ревизия на предишните управления на София

Презастрояването и небостъргачите са тежък проблем за столицата

Няма да вземам участие в безпринципни „ сглобки “ и некоалции, споделя пред Faktor.bg самостоятелният претендент за общински консултант на София

Интервю на Мая Георгиева

-Г-н Славов, какво е чувството да сте единствен непартиен войник в борбата за общински съветници на София?

-Всъщност борбата би трябвало да бъде за повече дела и цели, които да се отстояват в бъдещия общински съвет! Защото само наличието там на 10-20 или 50 партийно-послушни хора, които са просто едни натискачи на копчета „ ЗА “ или „ ПРОТИВ “, няма да промени нищо. Докато дейните и стимулираните общински съветници, та даже и да са малцинство, ще са доста по-полезни, защото няма да се откажат да пазят задачите, поради които са ги подкрепили жителите!

- Каква разлика би трябвало да вършат жителите, когато избират сред самостоятелна мажоритарна кандидатура и незнайни лица попаднали в партийна листа?

-Най-важното съгласно мен е жителите да гласоподават въз основата на осведомен избор – с какво се е занимавал даден претендент, постигнал ли е триумфи в специалността си, има ли уважението на професионалните измежду, от които идва, какви компетентности има и така нататък Включително и дали не са налични индикации за негови зависимости от секрети или мракобесни организации, свързани с разпадналата се комунистическа страна. В това отношение законодателните промени по повод инспекциите за принадлежност към някогашната Държавна сигурност, които направихме в 43-то Народно събрание и с мое присъединяване ще са доста потребни на жителите!

- Посочете седемте целта, които би трябвало да намерят незабавно решение за бъдещето на българската столица?

-По-скоро да кажем първите седем целта, тъй като проблемите са трупани над 15 година и в действителност са доста. Но в случай че би трябвало да изброя 7 (без да ги класифицирам по значение), те са: цялостна проверка на предходното управление; битка с корупцията; прекъсване на презастрояването; ограничения за ограничение на замърсяването на въздуха; промяна за обективни локални налози и такса боклук на правилото „ замърсителят заплаща “; пътната инфраструктура; благоприятни условия за отмора и рекреация – градски паркове, градинки, достъп до Витоша; културно-историческо завещание.

-Поставяте тематиката за корупционните практики в ръководството на София от последните няколко мандата - нужна ли е цялостна проверка?

-Категорично е нужна и това би било едно от първите оферти, които ще направя в бъдещия общински съвет, в случай че бъда подсилен! Защото без проверка рискуваме старите неприятни практики в ръководството на града да се възпроизведат и отсега нататък – непрозрачно харчене на парите на софиянци; нагласени публични поръчки с авансово прочут печеливш; ремонт на ремонта заради ангажиране на все едни и същи строителни компании.

- Вече започнахте борба против презастрояването и небостъргачите в кв. Лозенец, имате ли отговор от основния проектант, по какъв начин ще се борите със строителната мафия?

-Действителна, с Цветан Цветков, претендент за кмет на р-н Лозенец, внесохме такова запитване до гл. проектант, касаещо следващия план и издадена от него виза за създаване на 4 нови небостъргача от по 20 етажа, които да се построят на мястото на цех „ Витоша “. Отговор към момента нямаме, само че по всичко наподобява, че „ на изпроводяк “ гл. проектант е подписал сходно скандално изменение на проекта за застрояване, безусловно дни преди да стартира изборната акция и без да има публично разискване!

- Виждате ли се като част от партийните сглобки в бъдещия софийски Народното събрание или ще останете самостоятелния глас на жителите?

-Категорично няма да вземам участие в безпринципни „ сглобки “ и некоалции, с цел да мога да гласоподавам по съвест и да не отстъпвам идеите, които заявих в акцията по най-хубавия за жителите метод. Именно това е и смисълът значително да се явя като самостоятелен претендент за общински консултант! А не безмълвно да пропущам редица значими тематики поради „ политическата уместност “ и да не се обидел „ съдружният сътрудник “ и да разтурел сглобката.
Източник: faktor.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР