Презапасяването с храна и пазаруването на промоция води до изхвърлянето

...
Презапасяването с храна и пазаруването на промоция води до изхвърлянето
Коментари Харесай

Експерт: Презапасяването с храна и пазаруването на промоция не води до пестене на пари

Презапасяването с храна и извършването на покупки на промоция води до изхвърлянето на артикули и в последна сметка не спестяваме пари. Хората би трябвало да се замислят дали промоцията е най-хубавото в дадената обстановка. Това мнение изрази в студиото на „ Събуди се " Богомил Николов от Асоциация „ Активни консуматори ".

" Най-важното е да съпоставяме офертите при разнообразни търговци на едни и същи артикули. Имаме податливост към подтик, когато забележим, че нещо е понижено ", акцентира той.

„ Поскъпването на продуктите за зимнина не е изненада. От няколко месеца, дори цяла година, върви тази инфлационна вълна. Радостното е, че има индикации, че евентуално ще стартира да понижава темпа на тази инфлация. И може би за идната година обстановката няма да е толкоз стряскаща. Но все още ситуацията е такова и би трябвало да се нагодим към него ", безапелационен е Николов.

По думите му чувството „ по джоба " е доста самостоятелно. „ Важна е покупателната дарба, а не нивото на цените. Ако цените порастват, само че порастват и приходите ни - тогава няма проблем. Проблемът идва от това, че приходите ни не наваксват задоволително бързо или отмерено скока на цените ", съобщи той. И добави: „ Има разнообразни обществени групи, чийто приходи не са толкоз гъвкави. Те разчитат на пенсия или обществени помощи. При тях е максимален риска от действително обедняване ".

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР