През зимата на човешкото тяло може да липсват витамини, поради

...
През зимата на човешкото тяло може да липсват витамини, поради
Коментари Харесай

Кои са най-полезните за зимата продукти?


През зимата на човешкото тяло може да липсват витамини, заради което здравето и външният тип постоянно се утежняват. Някои храни ще оказват помощ за запълване на неналичието на витамини, обясни диетологътът Людмила Микитюк.

И по този начин, доста значим витамин е витамин С - той е натурален имунитет с антивирусни свойства.

Според диетолога витамин С оказва помощ за понижаване на риска от заразяване с вирусни инфекции, както и за редуциране на продължителността на болестта и понижаване на неговата тежест.

Витамин С се съдържа в цитрусовите плодове, киселото зеле и шипките, изясни Микитюк.

Наред с това диетологът посъветва през зимата да се яде по-калорична и топла храна. Рибата би трябвало да бъде включена в диетата - тя е отличен източник на омега-3 мастни киселини. Експертът също по този начин предлага да се ядат топли и значителни зеленчукови супи.

Специалистът счита още, че не би трябвало да се отказвате от морковите и зеленчуците от фамилията на зелето, от които организмът получава доста потребни микроелементи, пише jenata.blitz.bg.

Диетологът също прикани да не забравяме да ядем горски плодове. Боровинките, малините и ягодите оказват помощ за попречване на отделянето на хормона кортизол, изясни експертът.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР